Το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

 


Την Κυριακή 26/6/2022  πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Κορδελιού Εύοσμου η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση στο συνέδριο  κινήθηκε  στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης στους γονείς επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση. Τα προβλήματα της πανδημίας, το αβάσταχτο κόστος ζωής των οικογενειών, ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του   είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται οι οικογένειες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών για μόρφωση, ψυχαγωγία και αθλητισμό- πολιτισμό.

Επιπλέον οι πρόσφατοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση, σωρευτικά με τους νόμους των παλιότερων κυβερνήσεων καθιστούν τρομερά δύσκολη την ολόπλευρη μόρφωση μαθητών. Η τράπεζα θεμάτων, το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών συγγραμμάτων, το αβάσταχτο οικονομικό βάρος για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλητισμό, δημιουργούν χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς.

Σε αυτή την τριετία η Ομοσπονδία έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να επεξεργαστεί σειρά αιτημάτων για όλα τα προβλήματα των σχολείων και να συντονίσει τους συλλόγους γονέων στη διεκδίκηση λύσεων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της θητείας της σε περίοδο πανδημίας, δημιουργήθηκαν νέες και  επανασυστήθηκαν ενώσεις που ήταν ανενεργές αυξάνοντας έτσι τις  ενώσεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο

Η συζήτηση στο συνέδριο  κινήθηκε  στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Από την εκλογική διαδικασία για το ΔΣ

Έλαβαν

 

·         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ  15 ΕΔΡΕΣ

·         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 3 ΕΔΡΕΣ

·         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  1 ΕΔΡΑ

·         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ 0

Τα μέλη του νέου-εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γονέων μετά τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή προεδρείου είναι:


ΚΟΚΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ - 4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΚΥΓΙΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΔΕΛΤΑ

ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΕΥΚΑ

ΚΟΡΟΜΠΟΚΗ ΓΙΩΤΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΚΙΕΣ

ΜΠΟΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΒΑΡΒΟΥΤΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΒΡΑΧΝΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΘΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΘΕΡΜΗ

ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΦΑΝΗΣ - ΘΕΡΜΗ

ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΔΕΛΤΑ

ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ - ΘΕΡΜΗ

ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΣΚΕΡΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΔΕΛΤΑ

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΠΕΥΚΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!