Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης οργανώνουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ – «ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΗ»

Τόπος: Πάρκο ΧΑΝΘ

Ημερομηνία: 5 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 18:30-20:30

Τίτλος εκδήλωσης: “Έχουμε μόνο μία Γη”

Συνδιοργανωτές: Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας

Χορηγός: ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας

Συμμετέχουν: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ - εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT - Climate value of urban trees,  LIFE GrIn-ΕΛΓΟ Δήμητρα(ΙΜΔΟ)

 

«Μόνο μία Γη» ήταν το σύνθημα της Διάσκεψης της Στοκχόλμης το 1972 - 50 χρόνια μετά, το σύνθημα ισχύει –αυτός ο πλανήτης είναι το μοναδικό μας σπίτι, του οποίου τους περιορισμένους πόρους η ανθρωπότητα πρέπει να διαφυλάξει».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παραδίδεται στους δημότες ένας νέος χώρος πρασίνου. Στις 5 Ιουνίου και αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες θα φυτευτούν χιλιάδες λουλούδια, σχηματίζοντας μία υδρόγειο, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα καλυφτεί με έτοιμο χλοοτάπητα. Η λουλουδιασμένη υδρόγειος θα διαδώσει το  κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης  «Έχουμε Μόνο Μια Γη»(#OnlyOneEarth) .

Το πρόγραμμα τις εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

          Χαιρετισμούς

          Μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου

          Μικρασιάτικους χορούς από το χορευτικό τμήμα Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας

          «Ανθισμένη Αμυγδαλιά», κολλάζ και κυνήγι θησαυρού για γονείς και παιδιά από το πρόγραμμα της ΧΑΝΘ “Μαζί ως Οικογένεια”

          Χορευτική δράση σε ρυθμούς Χιπ-Χοπ

          “Γυμναστείτε στη  φύση” με το ΤΕΦΑΑ. Συμμετέχει το τμήμα Fitness του παραρτήματος της ΧΑΝΘ στην Καλαμαριά. Η δράση απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από το επίπεδο ικανότητας.

          Επιδαπέδιο σκάκι για όσους ασχολούνται με αθλήματα και προκλήσεις του νου, για να εξασκήσουν και να επιδείξουν τις ικανότητές τους στη φύση

          «Έχεις τη φύση στο χέρι σου». Φύτευση λουλουδιών στο πάρκο από τους μικρότερους μαζί με ένα αναμνηστικό δώρο.

          Φυτεύσεις δένδρων και διανομή καλλωπιστικών θάμνων από το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT - Climate value of urban trees.

          Η  Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μοιράσει εποχιακά λουλούδια στους δημότες

          Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά Djs  του PlusRadio.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΑ

Τόπος: Κήποι Πασά

Ημερομηνία: 5 Ιουνίου

Ώρα: 11:00 – 14:00

Τίτλος εκδήλωσης: «Αγαπώ, Νοιάζομαι και Δρώ: φυτεύουμε – μαθαίνουμε -παίζουμε – χαιρόμαστε»

Συνδιοργανωτές: Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Γ Δημοτική Κοινότητα, 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (Φορέας Υποδοχής Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), ΧΑΝΘ, Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT - Climate value of urban trees, LIFE GrIn-ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΙΜΔΟ)

 

Το πρόγραμμα τις εκδήλωσης περιλαμβάνει:

          Φύτευση Δένδρων

          Παιχνίδια στο πάρκο

          Φυτεύσεις αρωματικών φυτών στον κήπο του σχολείου

          Τοποθέτηση ταυτότητας QR στα δένδρα του πάρκου

          Διανομή ετησίων ανθοφόρων φυτών στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες του πάρκου από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!