Φιλικός αγώνας στην μνήμη των αθλητικών παραγόντων Ν. Χαραλαμπάκη και Θ. Μπακιρτζόγλου στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης


Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Μεγάς Αλεξάνδρος» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου το φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Συνδέσμου Βετεράνων Θεσσαλονίκης και της μικτής ομάδας  Βετεράνων του ΜΑΟ Δημοκρίτου και του ΠΚ Αμπελοκήπων, στη μνήμη δύο αθλητικών παραγόντων, του Νίκου Χαραλαμπάκη και του Θόδωρου Μπακιρτζόγλου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε 35 χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (Ευρωμπάσκετ) το 1987 στην Αθήνα και  συνδιοργανώθηκε από το ΜΑΟ Δημόκριτο και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Σπουδαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, που είχε την ευκαιρία να ξανασυναντήσει αθλητές, προπονητές και διαιτητές της εποχής στην οποία μεσουρανούσε στα ελληνικά γήπεδα, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Γιάννης Γιαννούλης, ο Σούλης και ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Λευτέρης Κακιούσης, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Νίκος Κούβελας, ο Γιώργος Μασλαρινός, ο Λάκης Τσάβας και πολλές ακόμα γνωστές μπασκετικές φυσιογνωμίες της Θεσσαλονίκης σε μια σπουδαία και συγκινητική συνάντηση.
Η εκδήλωση άνοιξε με ένα φιλικό παιχνίδι ακαδημιών του Δήμου και του Δημόκριτου και στη συνέχεια οι φίλαθλοι απόλαυσαν το θέαμα που προσέφεραν οι "Hellenic Star", που κατέκτησαν την 5η θέση το 2021 και την 6η θέση το 2022 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τσιρλίντερς.
Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Ντέιβιντ Ίνγκραμ και στους εκπροσώπους του Νίκου Γκάλη και Τζον Κόρφα καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Ο Ίνγκραμ, μοίρασε χαμόγελα και αυτόγραφα σε παιδιά που τον περιτριγύριζαν!
Από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Θεσσαλονίκης τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι δύο οικογένειες των εκλιπόντων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ Μανώλης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος του ΜΑΟ Δημόκριτου κ. Γιώργος Δελιτζάκης. Τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μανωλόπουλος Βασίλης, Αποστολίδου Μαρία, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Αθλητισμού κ.κ. Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος, Φουκίδης Απόστολος, ο πρόεδρος Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ. κ. Κυριάκος Αβραμίδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κυριλλίδης Γιώργος, Καϊκατζάνη Μαρία, Κική Ζωναρέλη, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Χαλκίδης Ιωάννης, ο τοπικός σύμβουλός κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Σάββας Λόρτος, ο ταμίας της ΕΟΚ και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Ζεϊμπέκης και η Περιφερειακή σύμβουλος κα. Δήμητρα Γερογιάννη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Ζαχαριάδη, την κεντρική επιτροπή διαιτησίας της ΕΚΑΣΘ, και ιδιαίτερα τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Συμεωνίδη Στέλιο, Παπαδόπουλο Νίκο, Μηλόπουλος Λουκάς, Αστρεινίδης Θέμης που βοήθησαν στη διεξαγωγή του.
Ευχαριστούμε επίσης την εθελοντική ομάδα διάσωσης ΠΡΟΤΕΚΤΑ και το ΕΚΑΒ που κάλυψαν ιατροφαρμακευτικά την εκδήλωση.
Στη μνήμη των Νίκου Χαραλαμπάκη και Θόδωρου Μπακιρτζόγλου συγκεντρώθηκαν περίπου 50kgr τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!