Η μαγεία των Pink Floyd στη Μονή Λαζαριστών - Μοναδική η συναυλία του Nick Mason

 


«Απολαυστική, Εξαιρετική συναυλία! Γιατί τελείωσε; Ταξιδέψαμε σε άλλη διάσταση σήμερα!». Μερικά από τα σχόλια που έγιναν λίγο μετά το τέλος της συναυλίας του Nick Mason, ενός από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd και της μπάντας του Saucerful Of Secrets.

Η μαγεία της 1ης περιόδου των Pink Floyd αναβίωσε στη Θεσσαλονίκη, στη Μονή Λαζαριστών, σε ένα μοναδικό χώρο πραγματικά, για ακουστική και ατμόσφαιρα.

 Ο ζωντανός θρύλος Nick Mason  ο οποίος πλαισιώθηκε από μουσικούς όπως ο Guy Pratt και ο Gary Kemp , έδωσαν μια μοναδική μουσική παράσταση διάρκειας περίπου 2,5 ωρών.

Η προσέλευση του κόσμου κρίθηκε ικανοποιητική, αλλά όχι μεγάλη. Ίσως επειδή ο κόσμος (αυτοί που απλά γνωρίζουν τους Pink Floyd και δεν είναι fan club) γνώριζε ότι θα παίξει από την όχι και τόσο γνωστή περίοδο της μπάντας στο ευρύ κοινό . Απλά έχασαν. Τραγούδια όπως το Echoes τόσο τέλεια εκτελεσμένα και με τέτοια μοναδική ατμόσφαιρα, σπάνια έχεις την τύχη να θαυμάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στις 20:30 η μπάντα, ανέβηκε στη σκηνή. 

Όλα τα τραγούδια εκτελέστηκαν άψογα, επαγγελματικά  με τον κόσμο να απολαμβάνει. Τα οπτικά εφέ που δημιουργούσε το τεχνικό team ήταν μοναδικά και σε έβαζε στο κλίμα που ήθελε να μας περάσει ο Nick Mason. 

Ο πάντα λιγομίλητος Nick Mason κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο και αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της μπάντας και πως τα “Arnold Layne” και “ Candy and a Currant Bun” , ήταν τα κομμάτια τα οποία υπολόγιζαν να τους κάνουν διάσημους, πριν αυτά τελικά απαγορευτούν. Αναφέρθηκε και για τον Syd Barrett και πως στην ουσία αυτός ήταν ο “Vegetable Man”. 

Το 1ο σετ διήρκησε περίπου 1 ώρα και ακολούθησε ένα 15λεπτο διάλειμμα μέχρι να επιστρέψει το συγκρότημα επί σκηνής με το   “Interstellar Overdrive” και αμέσως μετά  το “Astronomy Domine” Τα επόμενα λεπτά παίχτηκαν κομμάτια που σπάνια παίζονται  σε συναυλίες από τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd (Waters και Gilmour) όπως τα “Lucifer’s Sam”, “Childhood’s End” και τα Burning Bridges” και “Nile Song”. Η σπουδαιότερη στιγμή της βραδιάς το επιβλητικό  “Echoes”, διάρκειας 20 λεπτών!

Πραγματικά άψογα εκτελεσμένο και μας οδήγησε σε μια άλλη διάσταση σε μια άλλη εποχή. Μια από τις αιτίες που υπεραγαπήσαμε τους Pink Floyd. Ο κόσμος φυσικά ενθουσιάστηκε που έζησε μια τέτοια μοναδική στιγμή.

Στο καθιερωμένο encore έπαιξαν τα “See Emily Play”, “A Saucerful Of Secrets” και η συναυλία έκλεισε με το “Bike”.



Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι που ζήσαμε μια τέτοια συναυλία. Μια ακόμη μεγάλη απόδειξη ότι η μουσική αυτή, η ροκ, είναι διαχρονική!

Το αναλυτικό σετλιστ:

Set 1:

One of These Days

Arnold Layne

Fearless

Obscured by Clouds

When You're In

Candy and a Currant Bun

Vegetable Man

If

Atom Heart Mother

If (reprise)

Remember a Day

Set the Controls for the Heart of the Sun


Set 2:

Interstellar Overdrive

Astronomy Domine

The Nile Song

Burning Bridges

Childhood's End

Lucifer Sam

Echoes

Encore:

See Emily Play

A Saucerful of Secrets

Bike









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!