School of Excellence στο διεθνές πρόγραμμα Climate Action Project αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

 


School of Excellence στο διεθνές πρόγραμμα Climate Action Project αναδείχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Διεθνή διάκριση απέσπασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Στις 4 Νοεμβρίου 2021, κατά την ημέρα δράσης για το κλίμα και στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε στη Γλασκώβη, ανακοινώθηκε ότι το σχολείο είναι ένα από το οκτώ  ελληνικά σχολεία που εντάχθηκε στην Κοινότητα των 250 επιλεγμένων Climate Action Project Schools of Excellence.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον οργανισμό Cartoon Network Climate Champions και το Πρόγραμμα για την Κλιματική Αλλαγή Climate Action Project.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο και απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ενώ αναρτήθηκε στην είσοδο του σχολικού κτιρίου το βραβείο ανάδειξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου ως School of Excellence στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Climate Action Project.

«Αποτελεί τιμή για τον τόπο μας η διάκριση που πετύχατε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καθώς με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται αυριανοί πολίτες περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι. Τέτοιους πολίτες έχουμε ανάγκη, που αγαπούν τον τόπο τους, τον πλανήτη μας, το περιβάλλον», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, ο οποίος χαιρέτισε στην εκδήλωση.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς έδωσε και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, η οποία απένειμε τα βραβεία στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το Climate Action Project είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 2.700.000 δάσκαλοι και μαθητές σε 146 χώρες και ξεκίνησε από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Take Action Global, με έδρα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να πληροφορήσει τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή και να τα εμπνεύσει να αναλάβουν καθημερινές δράσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί, συλλογικά, να συμβάλλουν θετικά στην ευημερία του πλανήτη μας. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον γνωστό περιβαλλοντικό οργανισμό WWF.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου συμμετείχε για πρώτη φορά με τα τμήματα Β2 και Β3 και τις δασκάλες Θεοκτίστη Παπαζώη και Μαρία Πανουσιάδου, αντίστοιχα. Οι μαθητές έμαθαν για την κλιματική αλλαγή, εμπνεύστηκαν από συμμαθητές τους σε άλλες χώρες, αναζήτησαν λύσεις, σχεδίασαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυναμώθηκε η πεποίθησή τους ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές και να εμπνεύσουν.

Με τη βράβευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές να ενημερωθούν και να αναλάβουν συλλογικά Δράση για το Κλίμα. Γιατί η Γη μας είναι σημαντική, μοναδική και πολύτιμη!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!