«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» Δ. Ωραιοκάστρου: Ο Φιλέας Φογκ και ο Πασπαρτού έκαναν στάση στο Δρυμό!

 


«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» Δ. Ωραιοκάστρου: Ο Φιλέας Φογκ και ο Πασπαρτού έκαναν στάση στο Δρυμό!

Δεκτοί με θερμό χειροκρότημα από δεκάδες παιδιά έγιναν στο θέατρο «Τσούκες» στο Δρυμό ο Φιλέας Φογκ και ο Πασπαρτού! Οι δύο ήρωες του αγαπημένου έργου του Ιούλιου Βέρν έκαναν στάση, για να ξαποστάσουν από το περιπετειώδες ταξίδι που ξεκίνησαν, με στόχο να γυρίσουν τον κόσμο σε 80 ημέρες!


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του Δήμου Ωραιοκάστρου η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής «Dominus» παρουσίασαν το έργο του Ιούλιου Βέρν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Οι «λιλιπούτειοι» θεατές, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενθουσιάστηκαν από τις ερμηνείες των ηθοποιών και από τα τρισδιάστατα σκηνικά της παράστασης. Η παιδική σκηνή παρουσιάστηκε με την πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώσουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!


Το κοινό καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, να διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλες τις περιοχές του Δήμου με ελεύθερη είσοδο, η οποία έγινε ένθερμα αποδεκτή από το κοινό και καθιερώθηκε ως θεσμός.

Επίσης, η κ. Ζάπρα ευχαρίστησε την Κοινότητα Δρυμού, τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Πατσαλά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού, τον Σύλλογο «Εν δράσει», την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και τους υπαλλήλους του Δήμου Ωραιοκάστρου, που συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκδήλωση.

Η επόμενη στάση των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» θα γίνει στον Πεντάλοφο. Στις 15 Αυγούστου 2022, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι με τα Χάλκινα (Balkan). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!