Έξι μετάλλια για την Ελληνική ομάδα στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

 
Έξι μετάλλια για την Ελληνική ομάδα στην

26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά μια νέα μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό, τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΒΜΟΝ).

Η 26η ΒΜΟΝ διεξήχθη στο Σαράγιεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά εκατόν έξι μαθητές από δεκαοκτώ χώρες, έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν επίσημα και επτά επισκέπτριες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίες συμμετείχαν ανεπίσημα.

Η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση της κατάταξης των επίσημων χωρών, η οποία αποτελεί μια από τις υψηλότερες θέσεις που έχει κατακτήσει ποτέ σε ΒΜΟΝ, πάνω από παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο των μαθηματικών διαγωνισμών.

Μετά την επιλογή τριών προβλημάτων τα οποία προτάθηκαν από την Ελλάδα - από τα συνολικά τέσσερα του διαγωνισμού, γεγονός ανεπανάληπτο σε Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ήρθε η ικανοποίηση της κατάκτησης μεταλλίων από όλους τους μαθητές μας.

Οι έξι μαθητές μας κατάφεραν να αποσπάσουν τέσσερα Αργυρά και δύο Χάλκινα Μετάλλια συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των Ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και τις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες, μελετώντας ατελείωτες ώρες εν μέσω απολυτήριων εξετάσεων και παρακολουθώντας το εντατικό πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων της ΕΜΕ, έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, την ΕΜΕ και τη χώρα μας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τους συγχαίρει θερμά.


Τσουρέκας Κυριάκος

Σχολή Μωραΐτη

Αργυρό Μετάλλιο

Καβαλλάρης Ανδρέας

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

Αργυρό Μετάλλιο

Αποστολίδης Χρήστος

1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Αργυρό Μετάλλιο

Ηλιάδης Σωκράτης

Πρότυπο Αναβρύτων

Αργυρό Μετάλλιο

Νίκου Προμηθέας-Παναγιώτης

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Χάλκινο Μετάλλιο

Κωνσταντινίδης Τιμολέων

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Χάλκινο ΜετάλλιοΑρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός Αχιλλέας Συνεφακόπουλος και υπαρχηγός ο μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος.

 


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!