Σύλληψη 2 ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση.

 


Εξιχνιάσθηκε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 54 και 59 ετών, για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι ως συνιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτισμάτων στην ανωτέρω περιοχή, ένα εκ των οποίων ήταν πρώην συνεργείο ελαστικών, δεν μερίμνησαν για την καθαριότητα αυτών και δεν διασφάλισαν την προσβασιμότητα σε αυτά, με αποτέλεσμα να διαβιούν εντός αυτών άστεγοι, προκαλώντας ρύπανση.

Ειδικότερα, οι τελευταίοι, λόγω των αστικών απορριμμάτων που απέρριπταν, των αστικών ακάθαρτων λυμάτων και των ελαστικών και λοιπών αντικειμένων που έκαιγαν προκειμένου να ζεσταθούν, δημιουργούσαν συνθήκες έντονης δυσοσμίας, αποπνικτικής ατμόσφαιρας και γενικότερα ανθυγιεινής εστίας, με συνακόλουθη την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!