Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων: Aναχώρησε η Ελληνική αποστολή για την 33η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας 2022


Αναχώρηση Ελληνικής Εθνικής Αποστολής για την 33η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας Αναχώρησε το Σάββατο 09/07/2022, η φετινή Ελληνική Εθνική Αποστολή για την 33η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στη πόλη Yerevan της Αρμενίας. Η επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2022 τους εξασφάλισε μια μοναδική εμπειρία, όπως αυτή που θα ζήσουν επί μία εβδομάδα μαζί με μαθητές/τριες από 62 χώρες. 

Η Μιχαέλα Κωνσταντινίδου (ΓΕΛ Εκπ. Μαντουλίδη), ο Παναγιώτης Τράκας ( 1 ο ΓΕΛ Πάτρας), η Κατερίνα Καρπουζή ( Π. ΓΕΛ Βαρβακείου) και η Μαρία Ζαχαριάδη ( ΓΕΛ Εκπ. Δούκα) παρακολούθησαν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα θεωρητικής και εργαστηριακής επιμόρφωσης διάρκειας 2 εβδομάδων στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ . Οι μαθητές/τριες είχαν διαρκώς στο πλευρό τους τους δύο συνοδούς Λεωνίδα Άνθη ( Βιολόγος, Εκπ. Δευτεροβάθμιας) και Γιώργο Καπόλα (Βιολόγος, Εκπ. Δευτεροβάθμιας) , όπως και την καθοδήγηση και ενθάρρυνση όλων των μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ερευνητών , μαζί με τους οποίους εξερεύνησαν όλους τους τομείς της Βιολογίας. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και η αναχώρηση της αποστολής αποτέλεσε φέτος μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και ζητημάτων που προέκυψαν με την συγκρότηση και την χρηματοδότηση. Κατά την αναχώρηση της Ελληνικής Αποστολής το Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Ασημάκη Ταλαμάγκα, ο οποίος είναι και ο Εθνικός Συντονιστής της Ελλάδας στην ΙΒΟ. 

Σημαντικός αρωγοί στη προσπάθειά τους το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθ. Καθηγητής Ε. Βαλάκος), ως χορηγός και φυσικά οι οικογένειές τους! Η φετινή είναι η 14η Ελληνική Εθνική Αποστολή και αριθμεί ήδη 1 ασημένιο μετάλλιο, 15 χάλκινα μετάλλια και 8 εύφημες μνείες. Στην αναχώρηση της Ελληνικής Αποστολής 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Β., η Οργανωτική Επιτροπή του Π.Δ.Β., ο Εθνικός Συντονιστής και όλοι/ες όσοι/ες βρίσκονται στο πλευρό τους εύχονται στην Ελληνική Εθνική Αποστολή καλό ξεκίνημα, να ζήσουν κάθε στιγμή αυτής της παγκόσμιας γιορτής της Βιολογίας και καλή επιτυχία!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!