Η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά ανακάλυψε υγειονομική ‘’βόμβα’’ στην Ευκαρπία με 51χρονη μητέρα, την ανήλικη κόρη και πολλές γάτες σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής


 Η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά έδρασε αστραπιαία και εντόπισε μια υγειονομική ‘’βόμβα’’ στην είσοδο της ΔΕ Ευκαρπίας και συγκεκριμένα μια γυναίκα 51 ετών η οποία εξέθεσε την ανήλικη κόρη της σε κίνδυνο αφού με την 15χρονη διέμεναν μόνιμα σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας της που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ζώων συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής καθώς στους χώρους της οικίας «υπήρχαν περιττώματα και ακαθαρσίες»!

 

Το περιστατικό όπως κατεγράφη επίσημα από την Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά

Στις 04.07.2022  το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας Παύλου Μελά έλαβε κλήση - καταγγελία για οικία με μεγάλο αριθμό ζώων συντροφιάς εντός της οικίας, η οποία αποτελεί πιθανή εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή. Μάλιστα, στην καταγγελία αναφέρονταν και η παρουσία ανήλικης που διέμενε μόνιμα εντός της οικίας. Το περιπολικό της υπηρεσίας μετέβη άμεσα στο σημείο όπου και εντόπισε την ιδιοκτήτρια και επιβεβαιώθηκε ότι διαμένει μαζί της η 15χρονη κόρη της.

Διαπιστώθηκε πράγματι μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς (γάτες) χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων διαβίωσης και έντονη δυσοσμία από διασκορπισμένα περιττώματα- ακαθαρσίες ζώων αρκετών ημερών σε ολόκληρη την επιφάνεια της οικίας, με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης.

 

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί του δήμου Παύλου Μελά προχώρησαν στη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου για τα ζώα συντροφιάς και επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Χαμόγελο του Παιδιού ως συνεργαζόμενη υπηρεσία. Επιπρόσθετα υπήρξε επικοινωνία και με την άμεση δράση, όπου και ζητήθηκε συνδρομή περιπολικού της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της υπηρεσίας.

 

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του οικείου Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά και από κοινού μετέβησαν τα οχήματα στο Τμήμα Ασφάλειας Παύλου Μελά, προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Η ιδιοκτήτρια συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο αλλά και για παραβάσεις τόσο του υγειονομικού κανονισμού όσο και του νόμου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς, και κρατήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας συγχαίρουν τους εργαζόμενους του δήμου για την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος και διαβεβαιώνουν ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά είναι στη διάθεση της κοινωνίας όποτε παραστεί ανάγκη.

 

Να σημειωθεί ότι πέραν των άλλων, η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχε πρόσφατα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την «Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και τα προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.  Επιπλέον, το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιελάμβανε την εκπαίδευση σε θέματα καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης, όπως οι βασικές αρχές έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας στο πεδίο, η αξιολόγηση προφίλ αγνοουμένου, τα εργαλεία διαχείρισης συμβάντος και οι τακτικές έρευνας.

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!