Σύλληψη 56χρονης στον Εύοσμο γιατι πουλούσε στο διαδίκτυο παλιά θρησκευτική εικόνα 18ου -19ου αιώνα


 Συνελήφθη 56χρονη η οποία μέσω διαδικτύου διέθετε προς πώληση θρησκευτική εικόνα που εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Έπειτα από έρευνα στην οικία της εντοπίστηκε μία ακόμη εικόνα που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της παραπάνω Νομοθεσίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, συνέλαβαν 56χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η προαναφερόμενη, είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αγγελία που αφορούσε σε πώληση παλαιάς θρησκευτικής εικόνας. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πρωινές ώρες χθες (15-07-2022) στην περιοχή του Ευόσμου, κατασχέθηκε από την κατοχή της 56χρονης η συγκεκριμένη εικόνα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) τρίπτυχο εικόνων.

Έπειτα από την επίδειξη των εικόνων σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας Πόλης Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι πρόκειται για ρώσικη φορητή εικόνα και τρίπτυχο εικόνων, που χρονολογούνται στο 18ο – 19ο αιώνα και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

H συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!