Συλλήψεις 6 ατόμων για απάτες και κλοπές. Αφαίρεση χρηματικών ποσών απο λογαριασμούς, κλοπή φορτηγού και χρημάτων απο κατάστημα


Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και απάτης

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών και απάτης.

Συγκεκριμένα :

v Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων απογευματινές ώρες χθες (07-07-2022) στο κέντρο της πόλης, δύο (2) αλλοδαπές ηλικίας 25 και 33 ετών, οι οποίες νωρίτερα, προσποιούμενες τις πελάτισσες αφαίρεσαν από κατάστημα, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες, στις αρχές του προηγούμενου μήνα εισήλθαν σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης και προσποιούμενες τις πελάτισσες αφαίρεσαν από κατάστημα, μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

  • Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (08-07-2022) στην περιοχή της Μενεμένης, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φορτηγό, που είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Πολίχνης την προηγούμενη ημέρα και στο εσωτερικό του υπήρχαν εμπορεύματα συνολικής αξίας 12.500 ευρώ, τα οποία επίσης αφαίρεσε. Επιπλέον, προέκυψε ότι το εν λόγω φορτηγό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε έτερο όχημα.
    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε.
    Το όχημα αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σε βάρος 53χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2021 – Οκτωβρίου 2021 επισκεπτόταν την οικία ηλικιωμένου φιλικού της προσώπου και χωρίς να γίνει αντιληπτή, χρησιμοποιώντας κατά διαστήματα τραπεζική κάρτα ανάληψης του προαναφερόμενου, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (43.850) ευρώ.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ισχυριζόμενος τηλεφωνικά σε 36χρονη ότι είναι πελάτης του πατέρα της (ιατρός) και με το πρόσχημα προπληρωμής επίσκεψης, άντλησε πληροφορίες του τραπεζικού λογαριασμού της και πραγματοποίησε ηλεκτρονική συναλλαγή ύψους (18.000) ευρώ.
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το Μάρτιο του 2022 εισήλθε διαδικτυακά σε λογαριασμό ηλικιωμένου μέσω ηλεκτρονικής συσκευής και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (8.700) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!