Διάγραψε αμέσως αυτές τις 8 εφαρμογές από το Android κινητό σου, έχουν το Autolycos malware


Οι εφαρμογές, που εντοπίστηκαν από τον ειδικό ασφαλείας Maxime Ingrao, μπορούσαν να συλλέξουν και να κλέψουν δεδομένα από χρήστες κινητών Android και να προξενήσουν και άλλα προβλήματα στους ανύποπτους χρήστες τους.  

Οχτώ εφαρμογές (apps) του λειτουργικού Android, που είχαν παρεισφρήσει στο Google Play Store, εντοπίστηκαν να περιέχουν το κακόβουλο λογισμικό Autolycos. Οι εφαρμογές, που εντοπίστηκαν από τον ειδικό ασφαλείας Maxime Ingrao, μπορούσαν να συλλέξουν και να κλέψουν δεδομένα από χρήστες κινητών Android και να προξενήσουν και άλλα προβλήματα στους ανύποπτους χρήστες τους.


Σημειώνεται μάλιστα, ότι η Google φέρεται να καθυστέρησε έξι μήνες για να αφαιρέσει τις επίμαχες εφαρμογές από το Play Store, παρότι τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια της πλατφόρμας έχει ενισχυθεί σημαντικά. 

Αν κατεβάσατε μια από τις παρακάτω εφαρμογές (έχουν κατέβει πάνω από 2 εκατ. φορές) απεγκαταστήστε την άμεσα. Επίσης, μην κατεβάζετε εφαρμογές μέσω συνδέσμων σε διαφημίσεις. 

Οι οχτώ εφαρμογές είναι οι εξής: 

•    Vlog Star Video Editor (com.vlog.star.video.editor, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)
•    Creative 3D Launcher (app.launcher.creative3d, 1 εκατ. «κατεβάσματα»)
•    Wow Beauty Camera (com.wowbeauty.camera, 100,000  «κατεβάσματα»)
•    Gif Emoji Keyboard (com.gif.emoji.keyboard, 100,000  «κατεβάσματα»)
•    Razer Keyboard & Theme (com.razer.keyboards, 10,000  «κατεβάσματα»)
•    Freeglow Camera 1.0.0 (com.glow.camera.open, 5,000 «κατεβάσματα»)
•    Coco Camera v1.1 (com.toomore.cool.camera, 1,000 «κατεβάσματα»)
 

Πηγή: skai.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!