Σύγχρονα όργανα Καλλισθενικής Γυμναστικής ενισχύουν το δίκτυο των υπαίθριων γυμναστηρίων στο ΔΑΚ Ευόσμου, στο Πάρκο Προσκόπων & στο Πάρκο Μουσών

 


Σύγχρονα όργανα Καλλισθενικής Γυμναστικής ενισχύουν το δίκτυο των υπαίθριων γυμναστηρίων στο ΔΑΚ Ευόσμου, στο Πάρκο Προσκόπων & στο Πάρκο Μουσών

 

            Ενισχύει το δίκτυο της υπαίθριας άσκησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με την προμήθεια νέων, σύγχρονων οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου, τα οποία έρχονται να εκσυγχρονίσουν τις αθλητικές υποδομές του δήμου, δημιουργώντας παράλληλα νέους πυρήνες φυσικής άσκησης με σύγχρονα όργανα εκγύμνασης σε δύο επιπλέον κοινόχρηστους  χώρους του δήμου.

           


Στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο "PROMO-YMC(H)A" του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, ο Δήμος ολοκλήρωσε την προμήθεια υπαίθριων οργάνων τα οποία τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του ΔΑΚ Ευόσμου, στο Πάρκο Προσκόπων, ενώ μέρος του νέου εξοπλισμού εγκαταστάθηκε στο υπάρχον υπαίθριο γυμναστήριο του Πάρκου Μουσών.

Συγκεκριμένα η νέα προμήθεια - ύψους 21.786,80€ - των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής περιλαμβάνει:

·         στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου: Σύνθετο όργανο καλλισθενικής γυμναστικής και υπαίθρια όργανα βάδισης, "πρέσα ποδιών", "πιέσεων ώμων", "ελλειπτικής κίνησης ποδιών" "κωπηλατικό", "στατικό ποδήλατο"

·         στο Πάρκο Προσκόπων: μπάρες έλξεων σε 3 ύψη και δίζυγο

·         στο Πάρκο Μουσών: μπάρες έλξεων σε 3 ύψη



Επενδύοντας στη δυναμική της άσκησης στο φυσικό περιβάλλον, αξιοποιούμε τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, τους οποίους μετατρέπουμε σε υπαίθρια γυμναστήρια, εξασφαλίζοντας με  την τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να γυμναστούν ελεύθερα και με ασφάλεια, κάνοντας τον αθλητισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 

“Οι νέες προμήθειες αθλητικού εξοπλισμού που εκσυγχρονίζουν και βελτιώνουν την αθλητική δραστηριότητα του δήμου μας συνεχίζονται, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες άθλησης, σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες άσκησης και πρότυπες υποδομές για όλους τους πολίτες” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά.

 


Υπενθυμίζεται πως το Έργο “PROMO – YMC(H)A”, συνολικού προϋπολογισμού 280.144,41 €, συγχρηματοδοτείται 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από Εθνικούς πόρους και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι, εκτός από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (GR), το Πανεπιστήμιο «Neofit Rilski» (BG) και ο Δήμος Ράζλογκ (BG). Σκοπός του έργου να ενώσει εταίρους από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, εστιάζοντας στη δημιουργία εργαλείων για την καινοτόμο αθλητική εκπαίδευση, τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων και τη μετάδοση γνώσεων πολιτιστικού - αθλητικού χαρακτήρα στους χρήστες πολυμέσων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!