Εγκαινιάστηκε η νέα Πλατεία Τζαβέλα - Νέο σημείο αναφοράς δημιουργήθηκε για το Παλαιόκαστρο

 


Εγκαινιάστηκε η νέα Πλατεία Τζαβέλα - Νέο σημείο αναφοράς δημιουργήθηκε για το Παλαιόκαστρο

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζια πινγκ - πονγκ, ειδικές κατασκευές για σκάκι, αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά και καλαίσθητους χώρους αναψυχής περιλαμβάνει η Πλατεία Τζαβέλα, όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που έγιναν για την ανάπλασή της. Η νέα πλατεία, που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή του Παλαιοκάστρου, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου», Στάθη Σταθόπουλο και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Ο κ. Σταθόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της Πλατείας Τζαβέλα, που μετά από ενέργειες του κ. Τσακίρη και των συνεργατών του, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου συνεχάρη την διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου για την άρτια εκτέλεση των εργασιών, καθώς, όπως είπε, δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος αναψυχής που χαίρονται οι πολίτες.

«Παραδώσαμε και επίσημα τη Νέα Πλατεία Τζαβέλα στους κατοίκους του Δήμου μας. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, για τη στήριξή του στη δημιουργία αυτού του όμορφου πάρκου στην καρδιά του Παλαιοκάστρου», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την όψη του Παλαιοκάστρου, την βελτιώνει και την αναβαθμίζει. Οι κάτοικοι χαίρονται τη νέα πλατεία και αυτό αποτελεί για εμάς την μεγαλύτερη ικανοποίηση», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπος Καζαντζίδης.

Το έργο

Η νέα Πλατεία Τζαβέλα ενθουσίασε τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς πριν καλά-καλά παραδοθεί επισήμως στην τοπική κοινωνία άρχισε να αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας.

Στη νέα πλατεία Τζαβέλα διατηρήθηκαν τα δέντρα που υπήρχαν, πεύκα και κυπαρίσσια, ενώ οι ελεύθεροι χώροι αξιοποιήθηκαν για κοινόχρηστες δραστηριότητες ανάπαυλας και αναψυχής. Δημιουργήθηκε και δίκτυο διαδρομών που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ΑμΕΑ στο σύνολο των επιμέρους χώρων από όλες τις πλευρές.

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων στη νέα πλατεία έγιναν: Ένα μικρό αμφιθέατρο, διαμορφώθηκε κατάλληλα το έδαφος σε μία πευκόφυτη νησίδα του πάρκου και στο σημείο τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, δημιουργήθηκαν νησίδες και φυτεύτηκαν καλλωπιστικοί θάμνοι, στο σύνολο των σκληρών επιφανειών έγινε επίστρωση με βοτσαλωτό δάπεδο, που εξασφαλίζει πιο άνετο βάδισμα σε κεκλιμένες επιφάνειες, τοποθετήθηκαν ξύλινα παγκάκια, έγινε φύτευση νέων δέντρων και θάμνων, τοποθετήθηκαν τραπέζια πινγκ - πονγκ, τοποθετήθηκαν ειδικές κατασκευές για σκάκι, τοποθετήθηκαν ηλιακά παγκάκια και κατασκευάστηκε ένα μικρό σιντριβάνι.

Στα εγκαίνια της νέας πλατείας «πρωταγωνίστησαν» παιδιά που έπαιζαν στο σημείο και συνομίλησαν με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!