Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Το “Σινεμά κάτω από τ’αστέρια” κλείνει τον κύκλο του με ένα “Έγκλημα στο Νείλο”


 Το «Σινεμά κάτω από τ’ αστέρια» ολοκληρώνει τον φετινό του κύκλο προβολών τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 9μ.μ. στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με την προβολή της ταινίας «Έγκλημα στο Νείλο».

Μια πλούσια παραγωγή βασισμένη στο βιβλίο της «Βασίλισσας του Εγκλήματος» Agatha Christie, της σημαντικότερης συγγραφέως βιβλίων μυστηρίου του 20ου αιώνα μεταφέρεται για τρίτη φορά στην οθόνη (1978 & 2004) και μας ταξιδεύει στα ονειρικά τοπία της Αιγύπτου της δεκαετίας του ‘30. Το δημοσιευμένο το 1937 «Έγκλημα στον Νείλο» είναι ένα από τα πιο καλογραμμένα αινίγματα της Agatha Christie και με την αψεγάδιαστη σκηνοθεσία του Kenneth Branagh αποτελεί συνέχεια του εξ ίσου καλοδουλεμένου «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» (2017) με τον ίδιο σκηνοθέτη αλλά και πρωταγωνιστή στο ρόλο του δαιμόνιου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Μαζί του ένα και πάλι μοναδικό καστ αποτελούμενο από τους Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, και Letitia Wright.            

Ένας έρωτας που γεννήθηκε σε ένα κέντρο διασκέδασης του Λονδίνου, μία πρόσκληση σε ένα γαμήλιο πάρτι που καταλήγει σε κρουαζιέρα στο Νείλο με το ποταμόπλοιο «Καρνάκ», μια κρουαζιέρα που θα καταλήξει, όμως σε μία σειρά από εγκλήματα που μόνο ο Πουαρό θα καταφέρει να διαλευκάνει αλλά με προσωπικό κόστος. Οι ανατροπές είναι συνεχείς και η τελική συγκέντρωση των πρωταγωνιστών του δράματος στο σαλόνι του «Καρνάκ» για την αποκάλυψη του ενόχου, θα φέρει στο φως μία καλοδουλεμένη πλεκτάνη στην οποία όμως δεν είχε προβλεφθεί ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται Ηρακλής Πουαρό. Μην τη χάσετε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!