«Ένας θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη με δωρεάν είσοδο


Δεύτερη εβδομάδα προβολών στον αγαπημένο θερινό κινηματογράφο μας Τζένη Καρέζη με μια «απίστευτη κι όμως αληθινή» ιστορία για όλα όσα (δεν) χωρίζουν τους ανθρώπους από την τέχνη, στην ταινία «Ένας θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ που αναδείχθηκε ως Ευρωπαϊκή Κωμωδία της χρονιάς και στηρίζεται πάνω σε πράγματα που μιλάνε σε όλους: στην ανθρωπιά, την κατανόηση, την ισότητα, την ελευθερία που μπορεί να υπάρχει ακόμη κι αν είσαι κλεισμένος σε ένα σκοτεινό κελί.

 

Το ραντεβού των σινεφίλ της Θεσσαλονίκης στον αγαπημένο θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» του Δήμου Παύλου Μελά ‘’επιστρέφει’’ και αυτό το  καλοκαίρι με 10 ταινίες και 70 συνολικά προβολές, με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

 


Το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ καλεί τους κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά και τους επισκέπτες να απολαύσουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές με επιτυχίες της 7ης τέχνης, υπενθυμίζοντας ότι και για τη φετινή περίοδο, η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις προβολές, ενώ οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με το … εισιτήριο αγάπης, δηλαδή συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Ταυτότητα ταινίας

Ένας θρίαμβος

Un Triomphe

Έτος: 2020 | Γαλλική | ∆ιάρκεια: 105’ | K-15

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Κουρκόλ

Ηθοποιοί: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

 

Η ταινία ισορροπεί το γέλιο και το δάκρυ και αναδείχτηκε καλύτερη κωμωδία της χρονιάς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία. “Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες. Tα μπερδέματα της τρελοπαρέας διατηρούν μέχρι τέλους τη νοστιμάδα τους και το αναμενόμενα συγκινητικό φινάλε κερδίζει τις εντυπώσεις”.

 

H ταινία του Εμανουέλ Κουρκόλ, «Ένας Θρίαμβος», είναι μία γαλλική παραγωγή, η οποία αποτέλεσε επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Καννών το 2020, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, προβλήθηκε ως Gala Screening στο Φεστιβάλ Ζυρίχης, αλλά και ως Επίσημη Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ του Τορίνο, ενώ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κωμωδίας της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου / European Film Academy.

 

Πέμπτη 7.7 – Τετάρτη 13.7, ώρα προβολής: 9.15 μ.μ.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Ώρες προβολών 21.15

Πέμπτη 30.6 – Τετάρτη 06.7: Άινμπο, Πριγκίπισσα του Αμαζονίου (Animation, Περού, 2021)

Πέμπτη 07.7 – Τετάρτη 13.7: Ένας Θρίαμβος  (Κομεντί, Γαλλία, 2020)

Πέμπτη 14.7  – Τετάρτη 20.7: Άσπρο Πάτο  (Δραματική, Δανία, 2020)

Πέμπτη 21.7 – Τετάρτη 27.7: Υπόθεση Κολλίνι (Δικαστικό θρίλερ, Γερμανία, 2019)

Πέμπτη 28.7 – Τετάρτη 03.8: Full Time (Κοινωνικό δράμα, Γαλλία, 2021)

Πέμπτη 04.8 – Τετάρτη 10.8: Κοντορίτο (Animation, Περού, 2017)

Πέμπτη 11.8 – Τετάρτη 17.8: Σημείο Βρασμού (Δραματική, Αγγλία, 2021)

Πέμπτη 18.8 – Τετάρτη 24.8: 6.5 Εκτός Ελέγχου (Αστυνομικό δράμα, Ιράν, 2019)

Πέμπτη 25.8 – Τετάρτη 31.8: Κάνε παιδιά να δεις καλό (Κωμωδία, Ιταλία, 2020)

Πέμπτη 01.9 – Τετάρτη 07.9: Ίκαρος και Δαίδαλος (Animation, Γαλλία – Βέλγιο, 2022)

 

 

Πληροφορίες για το Σινέ Τζένη Καρέζη

Το θερινό σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ του Δήμου Παύλου Μελά, βρίσκεται στις οδούς Φιλίππου και Μαυρομιχάλη στην Πολίχνη, αγκαλιά με το δασάκι της Ελπίδος και δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και κυκλωμένο από ένα υπέροχο περιβάλλον πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Επαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2015 μετά από ένα μικρό διάλειμμα και επανέφερε την πολιτιστική δροσιά στις νύχτες του κοινού που ασπάζεται την κουλτούρα των θερινών προβολών. Διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση, είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ και γειτνιάζει με πρότυπη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε με τις αρχές της οικολογίας.

 

Πως θα έρθετε

➢ Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και πριν την είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο ΄΄τρίγωνο΄΄ της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη διασταύρωση με Φιλίππου (Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης «Χρύσανθος Θεοδωρίδης»), στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά, βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.

➢ Από την περιφερειακή, ο κινηματογράφος μας προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 (είσοδος Πολίχνης) και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θεόκλητου Καρυπίδη που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.

➢ Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια

Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια, Νο 29 Πολίχνη, στάσεις: Πάρκο Κρύας Βρύσης, Αγίου Παντελεήμονος, Πρώην Δημαρχείο και Νο 1 ΚΤΕΛ, στάση Πάρκο Κρύας Βρύσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!