Φεστιβάλ Βιβλίου: Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Μαύρο, μελί και στάρι…"

 


Παρουσίαση ποιητικής συλλογής "Μαύρο, μελί και στάρι…"

 

Ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ποίηση, απαγγελίες και Μέγα Αλέξανδρο, αποτέλεσε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαύρο, μελί και στάρι…», που έγραψε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του 41 Φεστιβάλ Βιβλίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Πέμπτη 30 Μάϊου 2022.

Πλήθος Θεσσαλονικέων, φίλοι του βιβλίου, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τα πονήματα του συγγραφέα, με μουσική υπόκρουση το Love is real του John Lennon.

Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στην απόγνωση και τη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο άλλες φορές την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών σχέσεων και άλλες φορές τη θάλασσα, τη βροχή, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα.

Στο «Μαύρο, μελί και στάρι», ο συγγραφέας έχει συμπεριλάβει και το ερωτικό δράμα “Ο Αλέξανδρος και η Αμαζόνα”, που αποτελεί μια ξεχωριστή ματιά στην ερωτική ζωή του Μεγάλου Στρατηλάτη, βασισμένη στα στοιχεία και τις καταγραφές που άφησαν πίσω τους ιστορικοί όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων.

Για το βιβλίο, μίλησαν, η λέκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τομεάρχης του Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Dr. Οφηλία Ψωμαδάκη, , ο τέως αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Βίκτωρ Τσιλώνης.

Ποιήματα της συλλογής, απήγγειλαν οι ηθοποιοί Νέλυ Δελλή και Ελίζα Μποτνάρου

Χαιρετισμούς απηύθυναν, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

 

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!