Δήλωση Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την κατασκευή νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Καρατάσιου

 


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, την παραχώρηση τμήματος του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», στο Υπουργείο Υγείας, για την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση όλων μας στον Δήμο Παύλου Μελά!

Το νέο υπερσύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στον τόπο μας.

Το ανακοίνωσε η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Παρασκευής 1.7.2022 στο ΥΜΑΘ παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη.

 

Την ίδια περίοδο που το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μεταμορφώνεται σε υπερτοπικό Μητροπολιτικό Πάρκο της ιστορίας, του πολιτισμού, της αναψυχής, του πρασίνου, μέρος του ανενεργού στρατοπέδου Καρατάσιου εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο Πάρκο Υγείας και σε μια Ζώνη υπηρεσιών περίθαλψης πανελλαδικής εμβέλειας που περιλαμβάνει το ΓΝΘ Παπαγεωργίου, το 424 ΓΣΝΘ και το νέο ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Ο Δήμος Παύλου Μελά και η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη θα έχουν πλέον κομβική θέση στον υγειονομικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδος.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε δεκτό το απολύτως τεκμηριωμένο αίτημά μας για κατασκευή του Ογκολογικού στον Δήμο μας.

Μια πρότασή μας που ευαισθητοποίησε και συσπείρωσε για μια ακόμη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους Δημάρχους της δυτικής πλευράς της πόλης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, την Περιφέρεια και τους κοινοβουλευτικούς της Θεσσαλονίκης.

 

Υποδείξαμε το Καρατάσιου των 600 περίπου στρεμμάτων γιατί μεταξύ άλλων:

Με το νέο ΓΠΣ Πολίχνης προβλέψαμε τη χρήση δημόσιας υγείας για το πρώην στρατόπεδο.

Η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει άμεσα με τα δύο πρώτης γραμμής Νοσοκομεία.

Η επιλογή αυτής της χωροθέτησης εξασφαλίζει άνετο και ασφαλές δίκτυο μετακινήσεων και προσέγγισης που εύκολα επιδέχεται προέκτασης.

 

Νοιαζόμαστε για αυτούς που δίνουν τις δύσκολες μάχες ζωής και έχουν ανάγκη από διαγνωστικό ιατρικό έλεγχο, νοσηλεία, θεραπευτική αγωγή, ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό με ανθρώπινο πρόσωπο, στοργή, άριστη ιατροτεχνολογική υποδομή.

Βάζουμε εμείς τα θεμέλια, απαντάμε σήμερα στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Συμμετέχουμε με την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους και την Περιφέρεια σε εμβληματικά έργα που βελτιώνουν ριζικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Με δουλειά και ξεκάθαρους στόχους το όραμα γίνεται πράξη».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!