Επίσκεψη Ελληνοαμερικάνων στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


« Όσο μπορούμε θα είμαστε δίπλα σας»

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανόςκαι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της              Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, υποδέχθηκαν σήμερα δύο Ελληνοαμερικανούς ομογενείς μας.

Πρόκειται για τον   ClifftonRusso με καταγωγή από την Καστοριά επιχειρηματία κάτοικο Νέας Υόρκης    και τον Χρήστο Ροζέα με καταγωγή από την Καλαμάτα επιχειρηματία κάτοικο Νέας Υόρκης, τους οποίους συνόδευε η εκπρόσωπος και Νομική τους Σύμβουλος εν Ελλάδι  κ. Παναγιώτα Φαρμάκη.

Όπως είναι γνωστό οι δύο Ελληνοαμερικανοί ομογενείς,στήριξαν δύο φορές το Κοινωνικό έργο του Δήμου μας, χρηματοδοτώντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων κατά την  Χριστουγεννιάτικη και Πασχαλινή περίοδο για τις Δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της ΔΗΚΕΚΕ, αλλά ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν τον Δήμο μας και η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο με την οποία είχαν συνεργασία.

Η συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα.


Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς μας, αφού τους συνεχάρη για το σπουδαίο εθνικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν, επεσήμανε ότι ο απόδημος Ελληνισμός δεν ήταν μόνον η  μεγάλη και κινητήριοςδύναμη πολλών αγώνων στην ιστορία μας, αλλά με τις ευεργεσίες, τις δωρεές και τις χορηγίες τους οι απόδημοι ομογενείς μας συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωση, την ανάπτυξη και την πρόοδο του Ελληνικού Κράτους  και στην βελτίωση της ποιότητας  της ζωής των Ελλήνων σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια ο κ. Μανδαλιανός, τους ενημέρωσε  για τον καθημερινό αγώνα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων αλλά κυρίως για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των δημοτών μας, λόγω της ανεργίας και την πάγια στήριξη  των κοινωνικά ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ.

« Αναμφίβολα ήταν η πιο συγκινητική επίσκεψη που δέχθηκα έως σήμερα στο γραφείο μου ως Δήμαρχος.Με ανάμικτα συναισθήματα συγκίνησης, χαράς αλλά ευγνωμοσύνης καλωσόρισα τους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς μας οι οποίοι ήρθαν από την Υόρκη να μας γνωρίσουν αφού όμως πρώτα μας βοήθησαν δύο φορές. Αυτή είναι και η μεγάλη ειδοποιός διαφορά της δωρεάς τους. Τους ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των ωφελούμενων και ευχόμαστε το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν κι άλλοι ομογενείς μας, γιατί όσο κι αν οι καιροί αλλάξουν, οιπιο γεροί δεσμοί με την Ελλάδα, ήταν και θα παραμείνουν οι δεσμοί της αγάπης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των αδυνάμων Ελλήνων. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της     Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των Ομογενών μας, τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες και  τις κοινωνικές  δομές της Αντιδημαρχίας της καθώς επίσης και για το μεγάλο έργο που επιτελεί στην αντιμετώπιση των  υπερτοπικών προβλημάτων υγείας όπως το πρόβλημα της αιμοδοσίας, της δωρεάς μυελού των οστών, τις εκστρατείες πρόληψης κατά του καρκίνου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας κ. α, καθώς επίσης και για την άριστη συνεργασία που έχει με ιδιωτικούς φορείς υγείας προς όφελος των δημοτών. 

« Η Διοίκηση μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα πολλάκαι πρωτόγνωρα  προβλήματα που επέφερε σ όλο τον πλανήτη, η πανδημία και τα μέτρα προστασίας της. Αυτή νέα πραγματικότητα ήταν για την αντιδημαρχία μας μια πρόκληση κι ένα στοίχημα και όπως όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος έτσι κι εμείς, τρέξαμε 24ωρες το 24ωρο,  για να μην μείνειμόνος του και κυρίως να μην  αισθανθείαβοήθητοςκανένας συνδημότης μας. Και το καταφέραμε. Αυτό όμως που μας έφερε πραγματικά σε κατάσταση απόγνωσης ήταν η ραγδαία αύξηση των ανέργων συνδημοτών μας, οι οποίοι εξ αιτίας των ελαστικών μορφών εργασίας, λόγω της πανδημίας, έμειναν ξαφνικά άνεργοι και κυρίωςνέαζευγάριαμε παιδιά, με αποτέλεσμα  τις περιόδους του Πάσχα και των Χριστουγέννων τα αιτήματα για βοήθεια να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο» δήλωσε η   κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, τονίζοντας με έκδηλη συγκίνηση  ότι σ εκείνες τις πραγματικά πολύ  δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις μας,  η βοήθεια σας από την Νέα Υόρκη, έφθασε στο Δήμο μας ως «Μάννα εξ ουρανού». Η βοήθεια σας έπιασε τόπο - όπως λέμε στην Ελλάδα -και μακάρι να ήταν κι άλλη.

Μιλώντας άριστα την ελληνική γλώσσα τόσο ο Cliffton Russo όσο και ο Χρήστος Ροζέας, δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που επισκέπτονται το δήμο μας, ήταν ενήμεροι για το έργο που επιτελείται κυρίως στην κοινωνική προστασία και την δημόσια υγεία, αναφέρθηκαν με συγκίνηση αλλά και περηφάνεια στις πατρογονικές τους ρίζες, στις ιστορίες και την επαγγελματική πορεία των οικογενειών τους, εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου κάθε χρόνο,με αγορές από καταστήματα της τοπικής αγοράς, ώστε να στηρίζουν παράλληλα και την τοπική οικονομία και ότι θεωρούν αυτονόητο να επιστρέψουν κάτι στην πατρίδα στην μνήμη των γονέων τους. « Όσο μπορούμε θα είμαστε δίπλα σας» κατέληξαν με εμφανή αισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Cliffton Russo, στον κ. ο Χρήστο Ροζέα και στην κ. Παναγιώτα Φαρμάκη ως αναμνηστικό ενθύμημα το Λεύκωμα του Δήμου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!