Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Χρηματοδότηση για την μετατροπή του σε “Έξυπνη πόλη”

 


Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ένας από τους 7 Δήμους της χώρας που θα χρηματοδοτηθεί για τη μετατροπή του σε “Έξυπνη πόλη”

 

Το πλάνο των έργων στο επίκεντρο  συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Θ. Λιβάνιο

 

Κυρ. Πιερρακάκης: “Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατέθεσε  μια από τις καλύτερες προτάσεις για το πρόγραμμα των Έξυπνων πόλεων”

 

            Το πακέτο προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, για τις οποίες θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 3 εκ. € για την υλοποίηση μιας σειράς “έξυπνων υποδομών” που θα θωρακίσουν το Δήμο και θα τον μετατρέψουν σε “Έξυπνη Πόλη”, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία των Υφυπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου και Εσωτερικών, Σταύρου Καλαφάτη.

           


Παρουσιάζοντας τα προτεινόμενα “έξυπνα έργα”, για τα οποία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει επιλεγεί και θα χρηματοδοτηθεί πρώτος μαζί με 7 μόλις Δήμους της χώρας, μέσα από το πρόγραμμα “Smart Cities”, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σωτηράκης και Χρήστος Ταξίδης που είναι υπεύθυνοι για την υποβολή των προτάσεων,  αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες του σχεδιασμού, στις ιδιαίτερες ανάγκες  του Δήμου αλλά και σε μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της δημόσιας ζωής, στη βελτίωση της καθημερινότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

            «Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει καταθέσει μία από τις καλύτερες προτάσεις για το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων που χρηματοδοτεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για όλη τη χώρα προκειμένου να μετατραπεί σε “έξυπνη πόλη”» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας  και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο τίθεται αρωγός στο όραμα εκσυγχρονισμού της αυτοδιοίκησης, ώστε “νέες τεχνολογίες και νέες λειτουργικότητες για την πόλη να φτάνουν στον πολίτη και να εξυπηρετούν καλύτερα την καθημερινότητά του”.

 

           


«Είναι πολύ σημαντικό ότι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες ενδιαφέρονται για τον δήμο μας, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε μεγάλες ανάγκες, έχουμε έναν τεράστιο αριθμό νεανικού πληθυσμού που έχει ανάγκες και στο θέμα της εκπαίδευσης και στην καθημερινή του ζωή, ανάγκες τις οποίες έρχεται να καλύψει ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο κ. Πιερρακάκης, ο κ. Λιβάνιος και ο κ. Καλαφάτης, ήρθαν για να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο δήμος, οι οποίες όπως έκρινε ο υπουργός είναι αξιόλογες” τόνισε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου  είναι  ένας από τους λίγους δήμους που χρηματοδοτήθηκαν για τις έξυπνες smart city λύσεις, που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών.

 

            Στη συνάντηση  παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Νέστορας Λαφαζανίδης, Χρήστος Δεμερτζής, Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, Αθηνά Παμπουκίδου, Όλγα Αθανασιάδου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανεύς.

 

Οι προτάσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη μετατροπή του σε “Έξυπνη πόλη”


Εστιάζοντας στο μετασχηματισμό του Δήμου σε «έξυπνη πόλη»  μέσω της ανάπτυξης νέων υποδομών, ψηφιακών πλατφορμών και πληροφοριακών συστημάτων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των αστικών υποδομών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αλλά και στην τόνωση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, οι προτάσεις που κατάθεσε ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος  “Smart Cities” επικεντρώνονται μεταξύ άλλων: σε συστήματα περιβαλλοντικών μετρήσεων, ενεργειακών αυτοματισμών, έξυπνου φωτισμού, έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων, έξυπνης στάθμευσης, σύστημα καταμέτρησης οχημάτων και αξιολόγησης ροής κυκλοφορίας, έξυπνης άρδευσης πάρκων, δημιουργίας ασύρματων δικτύων
wi-fi σε σχολεία, προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων και έξυπνων εφαρμογών, συστήματα ψηφιακής εκπαίδευσης, έξυπνης σηματοδότησης, έξυπνης διάβασης πεζών, διαχείρισης σημείων (για ΑμεΑ), έξυπνα παγκάκια, έξυπνα ηλιακά δέντρα, ψηφιακή πλατφόρμα για την υγεία,  πλατφόρμα ψηφιακής επικοινωνίας και ενημέρωσης  για τους πολίτες.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!