Σε εξέλιξη οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ωραιοκάστρου

 


Σε εξέλιξη οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ωραιοκάστρου

Συνάντηση εργασίας με τον ανάδοχο του έργου «Αντιπλημμυρική Θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με Έργα Διευθέτησης ποταμού Δενδροποτάμου και Συμβαλλόντων Ρεμάτων» της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών είχε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωσηφίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των μελετών που αφορούν στα ρέματα Μπάρμπα και Παππά, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Μεταξύ άλλων θεμάτων, τέθηκε επί τάπητος η κατασκευή τμηματικού δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων. Χρονικός ορίζοντας υλοποίησης της αντιπλημμυρικής μελέτης είναι το τέλος του 2025.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, με την μελέτη και στη συνέχεια με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων θα δοθεί λύση κυρίως στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών που καταγράφονται στη Συμμαχική Οδό. Επίσης, αναφέρθηκε ότι σχεδιάζεται τμήμα δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στα «Αλώνια», στο πλαίσιο και της ανάπλασης της περιοχής.

Αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας, με στόχο την άρτια και πλήρως ολοκληρωμένη σύνταξη της αντιπλημμυρικής μελέτης, πρόκειται να γίνουν και στο προσεχές μέλλον.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!