ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στη Θεσσαλονίκη

 


Η επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στη Θεσσαλονίκη

 

Επίσκεψη σε  δομές υγείας  της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες 13/07/22 ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Τον πρώην Υπουργό συνόδευε στην επίσκεψη του η βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης  Κατερίνα Νοτοπούλου, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αμπατζάς, ο υπεύθυνος υγείας της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ρόκος, ο υπεύθυνος υγείας της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μουρατιδης, οι πρώην διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος και Στρατής Πλωμαρίτης, καθώς και κλιμάκιο υγειονομικών στελεχών του κόμματος από τις Νομαρχιακές επιτροπές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, στο ΚΥ Ευόσμου  και στην 3η ΤΟΜΥ Ευόσμου, ο Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με τις  διοικήσεις των δομών υγείας , διευθυντές κλινικών, εκπροσώπους των ιατρών και της νοσηλευτικής υπηρεσίας και εκπροσώπους των εργαζομένων, του επικουρικού προσωπικού, των συμβασιούχων και του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται σε αναστολή. Εκφράστηκαν από όλους τους εργαζομένους αιτήματα για καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών και για πιο αξιοπρεπή μισθολογική μεταχείριση. Ο Ανδρέας Ξανθός δεσμεύτηκε στην επομένη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ικανοποίηση του αιτήματος της μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την επαναφορά στην υπηρεσία όλων των υγειονομικών σε αναστολή, για απομάκρυνση όλων των εργολάβων που μισθώνουν υπαλλήλους στην υγεία καθώς και για γενναίες προσλήψεις στον χώρο της υγείας συνδυασμένες με κίνητρα και πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των ΤΟΜΥ, τις καθυστερήσεις στην κάλυψη των κενών θέσεων και για τις παραιτήσεις γιατρών το τελευταίο διάστημα καθώς δεν δίνονται επαρκή κίνητρα για την παραμονή τους στο σύστημα. Ο Ανδρέας Ξανθός δεσμεύτηκε ότι σε μια διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο θεσμός των ΤΟΜΥ θα επεκταθεί και θα εξασφαλιστεί η οργανική  ένταξη του στο Ε.Σ.Υ.
Στην κεντρική ανοιχτή εκδήλωση για την υγεία που έγινε το βράδυ, στις 8 μ.μ. στη Ν. Παραλία, τονίσθηκε από τον πρώην υπουργό υγείας αλλά και από τους εκπροσώπους συλλόγων ληπτών υγείας, η τραγική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται τα Νοσοκομεία και η ΠΦΥ. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού αλλά και η εξάντληση και απογοήτευση του υπάρχοντος προσωπικού στις δομές υγείας καθιστά την λειτουργία τους προβληματική και πολλές φορές επικίνδυνη. Η Κυβέρνηση αποδιοργανώνει και συρρικνώνει συνειδητά το ΕΣΥ για να δώσει χώρο και να δικαιολογήσει την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων σε αυτό.
Η μόνη λύση είναι η καταδίκη αυτής της πολιτικής από τον ελληνικό λαό στις επερχόμενες εκλογές. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη Κυβέρνηση και η δημιουργία ενός ισχυρού ΕΣΥ με καθολική, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!