Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Αντικατάσταση αγωγού χαμηλών περιοχών

 


Αποχέτευση χαμηλών περιοχών Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο έργο της αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού του αντλιοστασίου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων (αντλιοστάσιο Α4) της ΕΥΑΘ ΑΕ με νέο δίδυμο αγωγό, διατομής 2Φ900 χιλιοστών στην περιοχή της ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα του οδικού κόμβου Κ16 στην είσοδο της Θεσσαλονίκης. 
Παρά τις αντίξοες για τα συνήθη δεδομένα συνθήκες που προκύπτουν από την αύξηση των τιμών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της ενεργειακής κρίσης, της κρίσης στην Ουκρανία και των συνεχιζόμενων συνεπειών του COVID-19, η κατασκευή του έργου δεν έχει σταματήσει. 
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχει αντικατασταθεί περίπου το 50% του μήκους του αγωγού ενώ οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνουν την διέλευση του αγωγού από την περιοχή ευθύνης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του αγωγού με το ήδη κατασκευασμένο τμήμα της οδού Πόντου στην περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. 
Ο αγωγός αυτός θα συνδέσει τις χαμηλές (κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας) περιοχές της Θεσσαλονίκη (Δενδροποτάμου, Πόντου κλπ) με τον μεγάλο αγωγό, τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (ΚΑΑ). Έτσι δεν θα φεύγουν τα λύματα στο ρέμα του Δενδροποτάμου και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ (2,1 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 1,3 εκ. ευρώ η ΕΥΑΘ).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!