Ο Σάββας Αναστασιάδης με προσφυγικούς συλλόγους του Λαγκαδά στη Βουλή

 


Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων της περιοχής του Λαγκαδά  ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής για το έργο τους  στο πλαίσιο των ειδικών συνεδριάσεων που πραγματοποιεί η Επιτροπή κατά τη διάρκεια του 2022 για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είναι σύλλογοι που ιδρύθηκαν από το μεράκι των προσφύγων, οι οποίοι έφτασαν στην

περιοχή από τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. Ρίζωσαν στον Λαγκαδά και τα γύρω χωριά και διατήρησαν πάντα μέσα τους ακέραιη, ατόφια τη μνήμη της πατρίδας. Αυτή τη μνήμη κρατούν ζωντανή οι απόγονοί τους, τα μέλη των συλλόγων, με τους χορούς, τις μουσικές και τα έθιμά τους, που αποτελούν χωρίς αμφιβολία πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας και πρωτίστως για τις νεότερες γενιές»,  τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.  

 


Στη συνεδρίαση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής, πρόεδρος  της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού     Λεωνίδας Ραπτάκης.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι: Αστέριος Καραγιοβάνης, Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μυγδονία και Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά, Θεοδώρα Βλατή, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λαγκαδά, Νικόλαος Αναστασιάδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής, Γεώργιος Αϊβαζίδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού Άγιος Ευγένιος, Θεόδωρος Τσιάμης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου, Δημήτριος Παπαγεωργίου, μέλος του Συλλόγου Αναστενάρια Λαγκαδά, Γεώργιος Δολμάς, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, Αστέριος Σισκούδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών, Χρύσα Κωνσταντινίδου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσαυγής, Ιωάννης Ζέτας, δάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς, Γεώργιος Ρωφαλίκος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου,  Βασίλειος Καφανταρίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων και Παρασκευάς Πινέλης, ταμίας του συλλόγου Μικρασιατών Λαγκαδά.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=v877gKg3PiQ&t=88s

 

https://www.youtube.com/watch?v=bBLFr3OsqqA

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!