«Οικολογία-Αλληλεγγύη»: ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις, μεταφορές σε άλλη πόλη και καταργήσεις τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)

 


ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις, μεταφορές σε άλλη πόλη και καταργήσεις τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)

 

Στο πλευρό των φοιτητών και των διδασκόντων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στη Σίνδο, που ζητούν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της μετεγκατάστασης και της κατάργησης τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, τάσσεται η αυτοδιοικητική κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η κατάργηση αφορά τα τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Περιβάλλοντος, και θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των 6.000 φοιτητών που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα, στρέφοντάς τους σε αρκετές περιπτώσεις προς τα τοπικά κολλέγια.

Η μεθόδευση αυτή, σύμφωνα με την κίνηση, είναι μέρος της ευρύτερης πολιτικής υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ιδιωτικοποίησή της μέσω και της ενίσχυσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων. Η πρόβλεψη του άρθρου 21 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με την οποία η ίδρυση, συγχώνευση και κατάργηση ακαδημαϊκής μονάδας πραγματοποιείται με προεδρικό διάταγμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, εκτιμά πως καταργεί στην πράξη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

 

Πληροφορίες: 6976 448442

      Αυτοδιοικητική Κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!