Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου & Δημοτικών Επιχειρήσεων ( ΣΕΔΩΔΕ) για το εργατικό ατύχημα στο Δρυμό

 


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τρίτη 12/07/2022 στις 9.30 το πρωί περίπου, στο δρομολόγιο που εκτελούσε απορριματοφόρο του Δήμου Ωραιοκάστρου, στον Δρυμό, έλαβε χώρα εργατικό ατύχημα συνεπεία του οποίου τραυματίστηκε σοβαρά η μία από τις δύο συνοδούς, συνάδελφος και Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Αναστασία Παπαδοπούλου.

            Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου με σοβαρούς τραυματισμούς, όπου και νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. Ήδη έχει καταθέσει στην Τροχαία Λητής η συνοδός-μάρτυρας, έχει ελεγχθεί το όχημα από το αρμόδιο Τμήμα ΚΤΕΟ και ο ταχογράφος. Την Παρασκευή 15/07/2022 μετέβη κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπου-παρουσία και εκπροσώπου του Συλλόγου μας, κατόπιν σχετικού προς τούτο αιτήματός μας -έγινε έλεγχος των συνθηκών του ατυχήματος και αναμένεται η σχετική πλήρης έκθεση. Στο μεταξύ, το όχημα, κατόπιν του ως άνω ελέγχου παραμένει ακινητοποιημένο (αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας) μέχρι την αποκατάσταση των "κακώς κειμένων" πριν την επανακυκλοφορία αυτού.

Παράλληλα, κατά την αυτή επίσκεψη του Σ.Ε.Π.Ε. επιδόθηκε στον Δήμο Ωραιοκάστρου η με αρ. πρωτ. 277773/21-06-2022 καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωραιοκάστρου και Δημοτικών Επιχειρήσεων για την μη απόδοση των ΜΑΠ (Μέσα ατομικής Προστασίας) και τέθηκε σχετική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών για την παροχή των απαραίτητων εξηγήσεων από τον Δήμο Ωραιοκάστρου.  

            Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς την Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Η υγεία της είναι αυτό που προέχει. Δυστυχώς, με τον χειρότερο τρόπο αποδείχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, η ικανοποίηση των οποίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά από αδιάκοπες προσπάθειες τόσων μηνών.

            Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι μέχρι την αποκατάσταση της υγείας της συναδέλφου και την ολοκλήρωση της προανάκρισης "κάλλιο σιωπάν".

            Συνιστούμε υπομονή και αποφυγή της όποιας διαστρέβλωσης-παραφιλολογίας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα την λήψη μέριμνας από τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Όλοι είναι πολύτιμοι και κανένας δεν είναι αναλώσιμος. Επιβάλλεται να είναι το τελευταίο συμβάν διακινδύνευσης της υγείας εργαζομένου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!