Σάββας Αναστασιάδης: H Tουρκία γνωρίζει πόσο ενισχυμένη είναι η Ελλάδα

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της ενέργειας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα.  

Μιλώντας από την Κύπρο όπου συμμετέχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του ελληνικού κοινοβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Στις συζητήσεις που κάνουμε εδώ με Κύπριους αξιωματούχους υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Στον τομέα αυτό η δύναμη της ομογένειας είναι μεγάλη, καθώς έχουμε και πολλούς εκλεγμένους σε ξένα κοινοβούλια, οι οποίοι ενημερώνουν τη διεθνή κοινότητα για τα εθνικά μας θέματα. Η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία είναι ένας ταραξίας που απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο   και έχει εμπλακεί σε πολλές διενέξεις στην περιοχή. Μάλιστα στο συνέδριο είχαμε και την παρέμβαση του Αμερικανού  γερουσιαστή και φιλέλληνα Ρόμπερτ Μενέντεζ που έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα και αναφέρθηκε στο δίκιο που είναι με το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου».  

•           Σε ερώτηση για τις τουρκικές προκλήσεις  ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε: «Η πεποίθησή μου είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα τολμήσει να κάνει το επόμενο βήμα και θα εξαντλείται στις ρητορικές και προκλήσεις διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αν το τολμήσει η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή γι’ αυτόν. Η Ελλάδα έχει ενισχυθεί,   έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη και από αέρος και από θαλάσσης και αυτό το γνωρίζει η τουρκική πλευρά».

•           Για το ζήτημα της ενέργειας ο  βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Οι δυσκολίες είναι γνωστές, γνωστές και οι θέσεις που πήρε ο πρωθυπουργός στο  συμβούλιο για τη μείωση της κατανάλωσης του αερίου. Ο καταναλωτής πρέπει να νιώθει σιγουριά διότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που άρχισε η πανδημία της ενέργειας βρίσκεται κοντά στον πολίτη, έχει πάρει μέτρα και συνεχίζει να παίρνει, σε ένα πλαίσιο ασταθές και μεταβαλλόμενο καθημερινά. Η κυβέρνηση παρακολουθεί και παρεμβαίνει. Με την επιβολή του πλαφόν στη χοντρική τιμή της αγοράς ενέργειας -τα αποτελέσματα θα φανούν από τον Αύγουστο- οι τιμές θα είναι πολύ καλές. Στόχος και φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι οι τιμές να επανέλθουν στα επίπεδα των τιμών του περσινού φθινοπώρου για όλους τους καταναλωτές. Προσπαθούμε καταρχήν να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ενέργεια, θα υπάρχει αέριο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και αυτό κάνουμε».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!