Δ. Ωραιοκάστρου - 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς: «Διγένεια 2022» - Ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι στις 26 Αυγούστου

 


Δ. Ωραιοκάστρου - 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς: «Διγένεια 2022» - Ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι στις 26 Αυγούστου

Με τα «Διγένεια 2022» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς, που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που υλοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» συνδιοργανώνουν τα «Διγένεια 2022», μια μοναδική ποντιακή βραδιά, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, στις 21.00, στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο τραγούδι θα είναι ο Δημήτρης Καρασαββίδης και στη λύρα οι Βαγγέλης Παραδεισόπουλος και Δημήτρης Ξενιτόπουλος. Στα «Διγένεια 2022» θα συμμετέχει φιλικά ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Τα «Διγένεια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» ως ύψιστος φόρος τιμής στον Διγενή Ακρίτα, τον ήρωα του Βυζαντίου το όνομα και τη μορφή του οποίου φέρει ο σύλλογος ως έμβλημα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση των αξιών και των εθίμων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου στις επόμενες γενιές Ποντίων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!