Υπόθεση παρακολουθήσεων – Βουλή: Πράσινο φως στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική με 142 «ναι»


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής - «Ναι» ψήφισαν 142, «παρών» 157

Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αποφάσισε η Βουλή (Δευτέρα 29/8).

Ειδικότερα, ψήφισαν 299 βουλευτές, υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 142 βουλευτές ενώ 157 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Ο βουλευτής ο οποίος έλειπε από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι η διάρκεια που θα έχει η εξεταστική επιτροπή θα είναι 30 ημέρες,  και η επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη, εκ των οποίων τα 15 θα προέρχονται από την ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ και 1 από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης συν 1 ανεξάρτητος βουλευτής. Αν οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν ποιος θα είναι μέσα στην επιτροπή, τότε θα γίνει κλήρωση για να αναδειχθεί και ο βουλευτής που θα προέρχεται από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!