Σσσς… αρχίζει η “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” στους Βυζαντινούς Νερόμυλους την Πέμπτη 1.9.22

 


“Σσσς... αρχίζει” το διήμερο των εκδηλώσεων “Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός” στους μαγευτικούς Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης με αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών για τα παιδιά και για τους ενήλικες.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παντελής Νιγδέλης και το Τμήμα Πολιτισμού προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00, στη “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” της Στέλλας Μιχαηλίδου, μια θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία της Θεανώς Αμοιρίδου, γεμάτη χιούμορ, φαντασία, χορό και τραγούδι, που θυμίζει την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αγάπη για τη ζωή.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

“Σσσς... αρχίζει”

Ένα αφιέρωμα στις ιστορίες και σ’ αυτούς που τις αφηγούνται με τον δικό τους μοναδικό και ευρηματικό τρόπο.

Με λόγο ή χωρίς, με σύγχρονα θέματα ή όχι, με το σώμα, τη μουσική, τον χορό, την εικόνα, την κίνηση, τα παιδιά ξεχωρίζουν και μαθαίνουν το καλό και το κακό, το δίκιο και το άδικο, την αγάπη και τον έρωτα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό. Κατανοούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια ξεπηδάνε εικόνες μαγικές, που γίνονται βάλσαμο, αλλά και ακονιστήρια για την ψυχή και τον νου. Εικόνες που μένουν για πάντα στα όνειρά μας, όσο μεγάλοι ή μικροί είμαστε.

Ας αφήσουμε να ζωντανέψουν οι ιστορίες και ας ακούσουμε να μας ψιθυρίσουν τα μυστικά τους, γιατί μέσα από αυτές ενηλικιωνόμαστε και τελικά με ένα παραμύθι γινόμαστε…….πάλι παιδιά!

Σσσς……αρχίζει.

 

“Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” της Στέλλας Μιχαηλίδου

«Μια φορά κι έναν καιρό

ήτανε μια πολιτεία,

μεγάλη σαν μικρή πλατεία

που μυρμήγκια κατοικούσαν

μια Μυρμηγκοπολιτεία!»

 

Η Μυρμηγκοπολιτεία είναι μια καλά οργανωμένη κοινωνία που δεν έχει καιρό για χάσιμο. Όλα τα μυρμήγκια είναι συντονισμένα στους ξέφρενους ρυθμούς της εργασίας χωρίς σταματημό, της αποθήκευσης υλικών αγαθών και της προστασίας μιας παράδοσης, που τα θέλει υποταγμένα στο καθήκον. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει απ’ αυτόν τον σκοπό. Ο νεαρός μέρμηγκας Σταύρος όμως είναι διαφορετικός απ’ τα υπόλοιπα μυρμήγκια. Συγκινείται από τα χρώματα, τη φύση, το παιχνίδι, τη φιλία, την ποίηση, τη συνύπαρξη. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε ρήξη.

Πώς θα αντιμετωπίσει η συντηρητική κοινωνία των μυρμηγκιών τον νεαρό Σταύρο; Θα τον αποδεχθεί ή όχι; Και τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένας Τζίτζικας, μια πανέμορφη Χρυσή Πεταλούδα και ο φίλος του ο Ραμ Πιμ; Μία υπέροχη ιστορία που θέτει σημαντικά ερωτήματα σε μικρούς και μεγάλους για τις αληθινές αξίες της ζωής.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου, Σκηνικό – Κοστούμια - Κατασκευή: Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Τσόκλης, Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος, Χορογραφίες: Νίκος Ορτετζάτος, Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαμπριανίδου, Βοηθός Μουσικού: Δέσποινα Πραφτσιώτη, Μακιγιάζ: Ολυμπία Λαζαρίδου, Τεχνική Υποστήριξη: Μάκης Μαριάδης, Πάρης Βασιλειάδης, Ηχογράφηση: Studio Underground - Σωτήρης Νούκας, Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού: Δώρα Μπαξεβάνογλου

 

Διανομή

Τζίτζικας: Αγγελική Λιωνάκη, Σταύρος: Κωνσταντίνος Τσακίρης, Ραμ Πιμ: Μάγδα Τογκούρη, Χρυσή Πεταλούδα: Αγάπη Ουζούνη, Κος Μυρμηγκιάν/Εργάτης: Αθανασία Αποστολίδου, Ευέξαπτος/Εργάτης: Δημήτρης Τσακίρης, Κα Ούργκα/ Εργάτης: Αργυρώ Ζαρκαδούλα, Ανώνυμος/Μπαρμπα-Σταθάκης/Εργάτης: Δώρα Μπαξεβάνογλου, Κα Πιμ/Μαθήτρια/Μυρμηγκομάτ/Εργάτης: Ανατολή Φωτιάδου, Μαθήτρια/Μυρμηγκομάτ/Εργάτης: Γεωργία Αραμπατζή, Μαθήτρια/Εργάτης: Παγώνα Μπακαλάκη, Μαθήτρια/Μυρμηγκομά/Εργάτης: Μέλπω Μουρατίδου

 


Πρόσβαση στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά

Η πρόσβαση στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο 1, από τα ΚΤΕΛ με τερματικό σταθμό το Σκλαβενίτη Ευκαρπίας.

Η συγκεκριμένη γραμμή διέρχεται από τις κεντρικές στάσεις της Πολίχνης και της Σταυρούπολης (πληροφορίες www.oasth.gr). Επίσης με τα λεωφορεία Νο 28, 29.

Οδικώς, η πρόσβαση γίνεται από την περιφερειακή οδό μέσω της εξόδου για το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!