Παρά Θίν αλός 2022 από 26/08 - 8/09 στο δήμο Καλαμαριάς


 Κάθε χρόνο οι φίλοι της μουσικής αδημονούν να απολαύσουν τις μελωδίες που προσφέρει ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, το Παρά θιν’ αλός.

Για 32η χρονιά, δίπλα στη θάλασσα, με το  μοναδικό ηλιοβασίλεμα, από την Καλή μεριά της πόλης, η πλαζ Αρετσούς και το Κυβερνείο θα γεμίσουν με ήχους, μέσα από τις οκτώ συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Bραδιές μελωδικές, με ένταση, αλλά και με συγκίνηση, αφού θα περιλαμβάνει και ένα   «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Μουσικά ταξίδια στο παρελθόν και στο παρόν, το Παρά θίν’ αλός θα βάλει για άλλη μια φορά την πολιτιστική σφραγίδα του τόπου μας στις εκδηλώσεις όλης της πόλης.


Η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πλαζ Αρετσούς με τη  συναυλία «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας»

Η δεύτερη συναυλία  θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 29 Αυγούστου, 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, με τους Stavento.

Η τρίτη μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, από τους Skelters και τίτλο “Όταν ο ELVIS συνάντησε τους BEATLES”.

Επόμενη εκδήλωση θα είναι η συναυλία της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Κυβερνείου (παλατάκι), με τίτλο “Υπό το Σεληνόφως”.

Επόμενη εκδήλωση ο Αλέξανδρος Τζοβάνι, ένας από τους πιο ταλαντούχους ανερχόµενους ερµηνευτές της ελληνικής µουσικής σκηνής, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζουμε με ένα διήμερο «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή». Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας  Κληρονομιάς  «Οι Μωμόγεροι», παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ …η κραυγή των προσφύγων», τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Κυβερνείου (παλατάκι).

Το Μουσείο Καλεμκερή Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει «Το Δάσος των Όρκων», του βραβευμένου συνθέτη Γιάννου Αιόλου, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Κυβερνείου (παλατάκι).

Το φετινό «Παρά θίν’ αλός»  κλείνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, με το «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» από την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς της ΚΕΔΚΑ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμού, Κομνηνών 60 – πεζόδρομος Καλαμαριάς, ώρες 9.00-15:30, τηλ. 2313314 570, 577.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Κατά τη διεξαγωγή όλων των συναυλιών θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις  ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!