Δ. Ωραιοκάστρου - «Διγένεια 2022»: Εκατοντάδες πολίτες διασκέδασαν στην ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι. Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση της Πλατείας Μελισσοχωρίου

 


Δ. Ωραιοκάστρου - «Διγένεια 2022»: Εκατοντάδες πολίτες διασκέδασαν στην ποντιακή βραδιά στο Μελισσοχώρι

Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση της Πλατείας Μελισσοχωρίου

Με ποντιακούς χορούς και τραγούδια διασκέδασαν εκατοντάδες πολίτες στο Μελισσοχώρι του Δήμου Ωραιοκάστρου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Διγένεια 2022». Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ανακοίνωσε πως τίθεται σε τροχιά υλοποίησης το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Μελισσοχωρίου.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» συνδιοργάνωσαν τα «Διγένεια 2022», μια μοναδική ποντιακή βραδιά, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Το κοινό καλωσόρισε στα «Διγένεια 2022» η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», Αναστασία Σταμπουλή. Ευχαρίστησε τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την συνδιοργάνωση  της εκδήλωσης, τα μέλη της Κοινότητας Μελισσοχωρίου και όσους συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η ποντιακή βραδιά μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο «Διγενή» για το πολιτιστικό έργο που επιτελεί και αναφέρθηκε στην ανάπλαση της πλατείας Μελισσοχωρίου. «Είμαι ιδιαίτερα περιχαρής γιατί σήμερα σας ανακοινώνω ότι οι κόποι τριών ετών της διοίκησης από κοινού με την τοπική Κοινότητα, τον Αθανάσιο Μοσχόπουλο και τον Θανάση Καγιά, αποδίδουν καρπούς. Έχουμε προσωρινό ανάδοχο για την ανάπλαση της Πλατείας Μελισσοχωρίου. Η νέα πλατεία θα είναι το σημείο αναφοράς του τόπου, θα είναι η πιο όμορφη πλατεία. Ευελπιστούμε να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τέλος του έτους και αρχές του επόμενου να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε», είπε ο κ. Τσακίρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες σου σε όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία τα «Διγένεια» και τόνισε πως στόχος όλων είναι η ανάπτυξη του τόπου.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, και συμμετείχαν η Γερακίνα Μπισμπινά, πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, ο Κώστας Πετρίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολίτες.

Τα «Διγένεια»

Τα «Διγένεια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» ως ύψιστος φόρος τιμής στον Διγενή Ακρίτα, τον ήρωα του Βυζαντίου το όνομα και τη μορφή του οποίου φέρει ο σύλλογος ως έμβλημα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση των αξιών και των εθίμων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου στις επόμενες γενιές Ποντίων.

Στη χθεσινή εκδήλωση στο τραγούδι ήταν ο Δημήτρης Καρασαββίδης και στη λύρα οι Βαγγέλης Παραδεισόπουλος και Δημήτρης Ξενιτόπουλος. Στα «Διγένεια 2022» συμμετείχε φιλικά και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!