«Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός 2022» με παραστάσεις Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή

 


«Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός 2022» με παραστάσεις Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή


Σσσς… αρχίζει η “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” στους Βυζαντινούς Νερόμυλους την Πέμπτη 1.9


Σσσς… αρχίζει “Ο γύρος του κόσμου με νότες” στους Βυζαντινούς Νερόμυλους την Παρασκευή 2.9



Το Θέατρο Σκιών και ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας μικρών και μεγάλων έχουν και φέτος την τιμητική τους στις εκδηλώσεις ‘’Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός’’ που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, δίνοντας… Ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη.

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή, θα ανεβάσουν παραστάσεις, σε πάρκα, πλατείες και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όλες με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 29.8, Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης

Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας

Τρίτη 30.8, Πάρκο Φωκά Πολίχνης

Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας

Δευτέρα 5.9, Πάρκο Σόλωνος Άνω Ηλιούπολης

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός

Τρίτη 6.9, Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου Μετεώρων

Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής

Πέμπτη 8.9, Πλατεία Συντ/ρχη Αθανασίου Κατσιά, Εργατικές Κατ. Ευκαρπίας

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός

Παρασκευή 9.9, Πλατεία Τερψιθέας (Πάρκο Ρόδων) Σταυρούπολης

Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής

Τρίτη 13.9, πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός

Δευτέρα 19.9, Εφεδρούπολη Ευκαρπίας

Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας

Τρίτη 20.9, Πλατεία Μεγαλολιβαδιωτών Ευκαρπίας

Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής

 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος ιδρύθηκαν τον Μάιο του 2015 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από τον απόφοιτο του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτριο Παρασκευόπουλο. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει δεκάδες θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία, σε θέατρα της πόλης μας αλλά και των γύρω νομών. Την καλλιτεχνική & σκηνοθετική επιμέλεια των θεατρικών παραστάσεων έχει η Αναστασία Αναστασούδη, απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής Ίασμος.

Το καλοκαίρι του 2016 ξεκίνησε μια πολύ ωραία συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή, με σκοπό να συμβάλλουν στην αναβίωση του λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη και να μεταλαμπαδεύσουν τις ιστορίες του στη νέα γενιά.

Έως σήμερα έχουν παρουσιάσει δεκάδες παραστάσεις σε σχολεία και θέατρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων, με ενδεικτικούς τίτλους: “Οι περιπετειώδεις διακοπές του Καραγκιόζη”, “Οι αρραβώνες του καραγκιόζη”, “Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας”, “Το κρυφό σχολειό”, “Ο Καραγκιόζης και το μολυσμένο δέντρο”, “Ο Καραγκιόζης ψαράς”, “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”, “Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” και πολλές άλλες παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.








        

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Δήμος Παύλου Μελά θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» και συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την προσέλκυση ευρείας κλίμακας κοινού.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!