«Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες» στις 26, 27, 28, 29.8

 


Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παύλου Μελά και την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, διοργανώνουν το 11ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με  Ποντιακές Μνήμες»,  από την Παρασκευή 26 έως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


Πρόκειται για εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου ως ελεύθερου χώρου πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.


Κάθε μέρα από τις 20:30 θα πραγματοποιούνται ανεπανάληπτα ποντιακά, παραδοσιακά γλέντια.


Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου με τον Ιωακειμίδη Μπάμπη στο τραγούδι μαζί με τον Πετρόπουλο Αναστάσιο στη λύρα και τον Καμπά Ιωάννη στο αγγείο. Την ίδια μέρα συμμετέχουν και ο Πορφυρίδης Στάθης στη λύρα και τραγούδι και ο Πετρίδης Άκης στο τραγούδι μαζί με τον Παναγιωτίδη Κωνσταντίνο στη λύρα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου στη σκηνή ανεβαίνουν οι Ιωαννίδης Γιώργος στο τραγούδι, Καλιοντζίδης Χρήστος και Ασλανίδης Παναγιώτης στη λύρα.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το Ποντιακό γλέντι συνεχίζεται με τον Τσαχουρίδη Ματθαίο και την ορχήστρα του και τον Κυρικλίδη Χρήστο στο τραγούδι μαζί με τον Αλεξανδρίδη Ραφαήλ στη λύρα.


Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με τα χορευτικά συγκροτήματα: Νόστος Πολιτιστικός Σύλλογος Πολίχνης, Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης “Το Σεργιάνι” – “Χοροστάσι”, Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΗΓΑΣΟΣ” Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Δήμου Παύλου Μελά “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” και το μουσικό σχήμα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ». Θα ακολουθήσει ποντιακό πρόγραμμα με τον Σιδηρόπουλο Γαβρίλο στο τραγούδι και τον Αθανασιάδη Χάρη στη λύρα. Τα έσοδα της τελευταίας μέρας θα διατεθούν όλα για φιλανθρωπικό σκοπό.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης, όπου θα συλλέγονται χωριστά τα πλαστικά μπουκάλια, καθώς και  τα κουτάκια από αλουμίνιο  με την υποστήριξη του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» και  παράλληλα θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα οφέλη της Πρόληψης,  Μείωσης  και  Ανακύκλωσης  των απορριμμάτων.


Το ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ (πρώην στρατόπεδο) του Δήμου Παύλου Μελά, συνιστά μια ενιαία έκταση 689 στρεμμάτων εντός της οποίας εναλλάσσονται το φυσικό τοπίο, η βλάστηση με την πευκώδη κάλυψη και τα μονοπάτια πεζοπορίας,  αναδεικνύοντας  ένα σπάνιο κοινόχρηστο χώρο εντός του ευρύτερου αστικού πλέγματος.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης, ένα καλό παράδειγμα σταδιακής ενσωμάτωσης δημόσιου χώρου στην καθημερινή ζωή της πόλης, τοπικά και μητροπολιτικά, όπου λόγω της θέσης του δίπλα στην περιφερειακή οδό είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!