3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης: Από τον πρώτο κύκλο παραστάσεων στον δεύτερο... ζούμε το καλοκαίρι μας στην πόλη

 


Μετά από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ο Αύγουστος μάς ξαναβρίσκει στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου για παραστάσεις με άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση καθώς και για συναυλίες-αφιερώματα στον Βασίλη Τσιτσάνη, στον Μιχάλη Σουγιούλ αλλά και στον Μίκη Θεοδωράκη.

O 1ος κύκλος του φεστιβάλ συνεπήρε το κοινό της πόλης -ειδικά το νεανικό- ενώ οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές συγκίνησαν τους θεατρόφιλους.

Το φετινό φεστιβάλ καλοκαιριού έχει ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό και πλούσιο, γεμάτο φρεσκάδα και ζωντάνια, συνδυάζοντας το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική και την ενέργεια των νεανικών σχημάτων.

Στον πρώτο κύκλο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης το κοινό απόλαυσε αφιερώματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής από τη Συμφωνική και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και μυήθηκε στο τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ Thessaloniki Buskers Festival _ Park Edition με πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με μουσική, θέατρο, χορό, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας το κοινό της πόλης και οι επισκέπτες της έζησαν στον Κήπο των Εποχών μια πολυσυλλεκτική εμπειρία στα πρότυπα μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα το κοινό παρακολούθησε 12 διαδοχικές συναυλίες, από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, τις οποίες οργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού σε συνεργασία με την ομάδα του Street Mode με εναλλακτικές μουσικές και σχήματα, που μεταμόρφωσαν το Δημοτικό Θέατρο Κήπου στο νέο συναυλιακό spot της πόλης.  Ζήσαμε τα καλύτερα live του καλοκαιριού με τους Πυξ Λαξ, PANX ROMANA, ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC,  12ο Πίθηκο, Locomondo, Παύλο Παυλίδη, κ.ά.

Ο Σταύρος Μπαϊράμης και το Κρουστόφωνο μάς υποδέχτηκαν στις 11 Ιουλίου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της νέας παραλίας, στον Κήπο των Γλυπτών, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα παλιών και νέων Ελλήνων συνθετών, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στις 12 και 13 Ιουλίου ο σκηνοθέτης και συνθέτης Κώστας Γάκης μάς θύμισε -με τη διασκευή του στο έργο του Μολιέρου “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” και τον Θανάση Τσαλταμπάση στον πρωταγωνιστικό ρόλο-  πως δεν θα πάψουμε ποτέ να γελάμε με τα υποχόνδρια καμώματά του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

«Ο Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, στις 21, 22 και 23 Ιουλίου, και οι ερμηνευτικές ικανότητες της Κάτιας Δανδουλάκη, της Λένας Παπαληγούρα, του Κωνσταντίνου Μπιμπή και του Γιάννη Κουκουράκη γοήτευσαν το θεατρόφιλο κοινό.

Ο 1ος κύκλος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με τη “Μεγάλη Πλεκτάνη” του Τζορντι Γκαλθεράν Φερέ -στις 27 και 28 Ιουλίου- και τον Λεωνίδα Κακούρη με τη Δήμητρα Ματσούκα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους να ξετυλίγουν ένα έργο κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και γεμάτο νόημα.

 

Επιστροφή στο Θέατρο Κήπου από τις 24 Αυγούστου

Επιστρέφουμε στο Θέατρο Κήπου στις 24 Αυγούστου για τον δεύτερο κύκλο μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.

Με τις θεατρικές παραστάσεις  “Οι γείτονες από Πάνω” του Σεσκ Γκέι, και “Εκτός Ελέγχου” του Αρκά καθώς και με τις συναυλίες- αφιερώματα στον Βασίλη Τσιτσάνη από τα “10 Μπουζούκια της Δόμνας” και τους “Κατιφέ” στη 1 και στις 2 Σεπτεμβρίου.

 

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιήσει η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 2 Σεπτεμβρίου, γεμίζοντας με τη μουσική του τους δρόμους της πόλης (2/9 πεζόδρομος Ικτίνου 20.00-20.20, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας 20.30-20.50, Πλ. Αριστοτέλους 21.00-21.20).

 

Αυλαία στο 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού ρίχνει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτεμβρίου, με το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ και τις αξεπέραστες ερμηνείες του Γιάννη Μπέζου και της Ελένης Δημοπούλου. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!