Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9: Τεράστια ανατροπή και πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική στο Ευρωπαϊκό


 Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ 2.24' πριν το φινάλε από την Ουγγαρία, όμως με αντεπίθεση διαρκείας επικράτησε 9-8 στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τρομερή ανατροπή έκανε στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία επικράτησε 9-8 της Ουγγαρίας στο Σπλιτ.

Οι Μαγυάρες προηγήθηκαν με 8-6 με 2.24' να απομένουν για το φινάλε, όμως τα κορίτσια της Εθνικής πέτυχαν τρία γκολ και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου.

Το χρυσό τέρμα όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με υπέροχη λόμπα.

Το ματς: Η Γκουρισάτι με την έναρξη του αγώνα έβαλε μπροστά στο σκορ την Ουγγαρία, όμως η γαλανόλευκη απάντησε με τρία τέρματα για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ της στο 3-1.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη στην άμυνα της Εθνικής για να φέρει το σκορ στα ίσα. Η απάντηση από την Ελλάδα ήρθε με το ίδιο νόμισμα για να πάνε οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα με την Εθνική να προηγείται 5-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο είχαμε από ένα τέρμα για την κάθε ομάδα. Αρχικά η Χυδηριώτη ανέβασε τη διαφορά των τερμάτων στα τρία τέρματα, για να έρθει η Γκουρισάτι να διαμορφώσει το 4-6 της τρίτης περιόδου.

Η Εθνική μας ομάδα εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Ουγγαρίας και έκανε 12 λεπτά να σκοράρει κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Μαγυάρες και με επί μέρους 4-0 κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-6 ενώ απέμεναν 2.24' για το φινάλε του αγώνα.

Εκεί η γαλανόλευκη ανέβασε στροφές στην επίθεση και έφτασε σε μία τεράστια ανατροπή. Την ώρα που σε όλο το ματς είχε 1/4 στην παίκτρια παραπάνω στο φινάλε κατάφερε να σκοράρει και στις τρεις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Πρώτα η Μαργαρίτα Πλευρίτου και στη συνέχεια η Βασιλική Πλευρίτου έφεραν το ματς στα ίσα. Στο φινάλε η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχη λόμπα έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ουγγαρίας και έδωσε την νίκη στην Εθνική με το τέρμα που σημείωσε 8'' πριν το φινάλε.

Ουγγαρία - Ελλάδα 8-9

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Ουγγαρία: Κις, Ζίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Πάρκες, Μάτε, Περεζτέγκι-Νάγκι 1, Λεϊμέτερ, Μάχιου, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μάγκιαρι

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Γερμανία-Ρουμανία 15-10
  • Κροατία-Ολλανδία 6-22
  • Ουγγαρία-Ελλάδα 21:30

Η βαθμολογία

  1. Ολλανδία 3
  2. Γερμανία 3
  3. Ελλάδα 3
  4. Ουγγαρία 0
  5. Ρουμανία 0
  6. Κροατία 0

Επόμενη αγωνιστική (28/08)

14.00 Ρουμανία - Ελλάδα

18.30 Γερμανία - Κροατία

20.00 Ολλανδία - Ουγγαρία


πηγή sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!