Η Καλαμαριά ενισχύεται με 9εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

 


Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών, οι οποίες προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής επέμβασης, αφορά το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, μετά την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Καλαμαριάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το προτεινόμενο δίκτυο μπορεί να συνδέσει κοινωφελείς, κοινόχρηστες και άλλες κύριες τοποθεσίες της Καλαμαριάς, όπως οι σταθμοί του μετρό και να προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες για την κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται περίπου  σε 3.370,53 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια ανάπλασης  περίπου σε 62.000 τ.μ.

«Είμαστε σε εγρήγορση. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα του τόπου μας, τις ανάγκες των δημοτών μας και κυνηγάμε τις καλύτερες και πιο ωφέλιμες λύσεις. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται μετά από πολλές πιέσεις, επαφές και διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κάνουμε κατανοητό ότι η Καλαμαριά δεν μπορεί να τρενάρει την ανάπτυξή της», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στο πλευρό του Δημάρχου οι τεχνικές υπηρεσίες και το τμήμα προγραμματισμού, που μέσα σε δύο μήνες ετοίμασαν τη μελέτη σε συνεργασία με τη ΜΑΘ (Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης), μία μελέτη που κόστισε 270.000 ευρώ κι έφερε 9.000.000,00 ευρώ!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την απόφασή του να εντάξει την πρόταση με τίτλο «Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις στο Δήμο Καλαμαριάς» που υπέβαλε ο Δήμος στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.  Το ποσό ένταξης ανέρχεται σε 9.000.000,00 ευρώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!