Σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες στον Εβρο. Μεταξύ τους υπάρχει και μια έγκυος


Σύμφωνα με ανακοίνωση του 
Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν 4 χλμ νότια της νησλιδας, του αρχικού σημείου που είχε δοθεί οτι βρισκόντουσαν,σε ελληνικό έδαφος. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας."

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το αρχηγείο της Αστυνομίας, στις οποίες αναφερόταν πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και, έτσι, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Για το θέμα έστειλε επιστολή και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπου επισημαίνει ότι πρόσωπα που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα καταγωγής (Συρία) έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες διεθνούς προστασίας και την απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με κοινοποίηση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Ελλάδας), στον Συνήγορο του Πολίτη, στη FRONTEX και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

πηγή: Ελ.ΑΣ. ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!