Παραχώρηση στον Δ. Αμπελοκήπων Μενεμένης του πρώην ΕΑΚ «Μέγας Αλέξανδρος» και του γηπέδου «Απ. Αστρεινιδης»

 


Ύστερα από πολλά έτη επίπονης και επίμονης διεκδίκησης, διαπραγματεύσεων και συνεργασίας του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και των Υπηρεσιών του Δήμου με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25.8.2022, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του πρώην Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) και ήδη Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) «Μέγας Αλέξανδρος» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.


Η παράδοση των κλειδιών γίνεται δυνάμει της από 18.4.2022 «Σύμβασης Παραχώρησης τμήματος ακινήτου με Α.Κ. 5749 Θεσσαλονίκης» με την οποία παραχωρήθηκε από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης έκταση εμβαδού 9.700 τ.μ. στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώην ΕΑΚ «Μέγας Αλέξανδρος» του οποίου τη διαχείριση μέχρι σήμερα είχαν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ.Θ.) καθώς και το γήπεδο «Απόστολος Αστρεινίδης»,

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος των Ε.Α.Κ.Θ. κ. Τριαντάφυλλος Πέτρογλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδης.


Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης δήλωσε τα εξής: «Από την 1η Ιανουαρίου 2003 που ανέλαβα Δήμαρχος Αμπελοκήπων και το 2011 Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, δεν σταμάτησα ποτέ να αγωνίζομαι με όλους  τους υπηρεσιακούς  παράγοντες, με όλες τις κυβερνήσεις από το 2003 και μετά, να διεκδικώ την παραχώρηση του κλειστού γυμναστήριου «Μέγας Αλέξανδρος» που ο Δήμος μας πλήρωνε το ρεύμα και είχε την ευθύνη της συντήρησης του και δυστυχώς κατά παράδοξο τρόπο πάντα όλοι υπόσχονταν και τοποθετούνταν θετικά, αλλά τελικά ποτέ δε γινόταν τίποτα. Σήμερα, είναι μια σημαντική στιγμή και τελικά η ΕΤΑΔ Α.Ε. απέδωσε στο δήμο μας το συγκεκριμένο γυμναστήριο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και το γήπεδο «Απόστολος Αστρεινίδης» το οποίο κατασκεύασε ο Δήμος αλλά δεν είχε δοθεί ποτέ στο Δήμο. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδης, δήλωσε: «25 Αυγούστου σήμερα και 20 χρόνια μετά γίνεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος», Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος»

Μια εικοσαετής διεκδίκηση του δήμου Αμπελοκηπων-Μενεμενης έλαβε αίσιο τέλος! Η εφαρμογή της «Σύμβασης Παραχώρησης τμήματος ακινήτου με Α.Κ. 5749 Θεσσαλονίκης» με την οποία παραχωρήθηκε από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης εκταση στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώην ΕΑΚ «Μέγας Αλέξανδρος» και το γήπεδο ποδοσφαιρου «Απόστολος Αστρεινιδης» των οποίων  τη διαχείριση μέχρι σήμερα είχαν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ.Θ.), παραδόθηκαν σήμερα/χθες σε μια συμβολική τελετή παράδοσης-παραλαβής τα κλειδιά και η εν γένει διαχείριση των εγκαταστάσεων από τον Πρόεδρο των Ε.Α.Κ.Θ. Τριαντάφυλλο Πέτρογλου στον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Εμμανουήλ Ιωαννίδη. 

Η Ε.Δ. των Ε.Α.Κ.Θ.  εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η αποκέντρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης θα ωφελήσει τον αθλητισμό της περιοχής  ενώ ευχαριστεί θερμά και την δημοτική αρχή για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!