Εθνική Ανδρών μπασκετ: Η επίσκεψη στον Ιερώνυμο

 Αντιπροσωπεία της εθνικής Ελλάδας συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο λίγο πριν το ταξίδι για το Μιλάνο

Μια ημέρα πριν την αναχώρηση για το Μιλάνο εκεί όπου την Παρασκευή αρχίζει τους αγώνες της στο Ευρωμπάσκετ αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας της Ελλάδας επισκέφτηκε τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. 


Το τιμ της εθνικής ομάδας αποτελούσαν  οι Ιτούδης, Ζήσης, Ντικούδης, Λαρεντζάκης, Μανωλόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας πως θα ήθελαν να πάρουν την ευχή του μία μέρα πριν την αναχώρησή τους για ένα δύσκολο τουρνουά που συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. «Σημασία έχει να είμαστε υγιείς στο σώμα, στο μυαλό και καθαροί στην ψυχή, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Λιόλιος και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μίας ομάδας, αλλά για μία προσπάθεια που αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη χώρα».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την συνάντηση και μίλησε για την εποχή που ήταν νέος και συμμετείχε σε ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ ανέφερε πως όταν έχει ελεύθερο χρόνο παρακολουθεί στην τηλεόραση αθλητικούς αγώνες. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, ακόμη, ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε την φράση: «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Η πλήρης φράση, όμως, έχει μπροστά την λέξη orandum που σημαίνει ότι ευχόμαστε όλοι να έχουμε υγιές σώμα, αλλά και φρόνημα, μυαλό γεμάτα υγεία.

Κατόπιν ενδιαφέρθηκε για το πρόγραμμα και την πορεία της ομάδας, ενώ τους προσέφερε ως ευλογία ένα βιβλίο για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία και ένα μικρό σταυρουδάκι.

πηγή protothema.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!