Το πιο εκκεντρικό τούνελ του κόσμου – Σε ταξιδεύει και στις τέσσερις εποχές του χρόνου

 


Έχει μήκος 11,5 χιλιομέτρων και είναι το πιο όμορφο αλλά και το πιο επικίνδυνο που υπάρχει. Αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες

Στον πλανήτη υπάρχουν αμέτρητες οδικές σήραγγες, που η συμβολή τους είναι καθοριστική, καθώς μειώνουν τις αποστάσεις και αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια.

Πολλές είναι ιδιαίτερες, όπως η Lefortovo στη Μόσχα, η Seikan στην Ιαπωνία ή η Lerdal στη Νορβηγία. Καμία όμως δεν είναι όπως η Chengkai στην πόλη Chongqing, της νοτιοδυτικής Κίνας.

Πρόκειται για την πιο όμορφη αλλά συγχρόνως και την πιο επικίνδυνη του κόσμου.

Η Chengkai εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου και επιτρέπει στους οδηγούς να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou – Kaizhou.

Συγχρόνως, δίνει την ευκαιρία σε όσους τη διασχίζουν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Τι εννοούμε;

Στους τοίχους της υπάρχουν τοιχογραφίες με τις τέσσερις εποχές (χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο), η οποία διαδέχεται η μία την άλλη.

Για παράδειγμα η άνοιξη απεικονίζεται με ένα βουνό πλημμυρισμένο από ανθισμένα λουλούδια, το καλοκαίρι με μια γαλάζια λίμνη ανάμεσα σε λόφους και ο χειμώνας με χιονισμένα βουνά.

Μάλιστα, τα βουνά απεικονίζονται τρισδιάστατα ενώ υπάρχουν και ήχοι πουλιών που προσομοιώνονται από ενσωματωμένα ηχεία.

πηγή in.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!