Φλώρινα – ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: “Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με πυροβολημένες αρκούδες”

 


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η εγκληματική δράση αγνώστων στο Σκλήθρο Φλώρινας, οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 3 αρκούδες μέσα σε ένα μήνα, όπως καταγγελει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Οπως επισημαίνει, πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, επίσης πυροβολημένη.

Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ. Στεφάνου “τα δύο αυτά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε έναν ακόμη φόνο αρκούδας που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη τον Ιούλιο, κι αυτός από πυροβολισμό! Και τα τρία εγκλήματα έγιναν στην ίδια περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει μέριμνα και από τους ίδιους τους πολίτες ώστε να μην καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές εξόντωσης των άγριων αυτών ζώων”.

πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!