ΣΒΑΠ: Σοβαρότατες οι επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας για τις βιομηχανίες

 


Αθήνα 2 Αυγούστου 2022

                                                                     Αρ. Πρωτ.:4.229

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επιπτώσεις των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας για τις βιομηχανίες θα είναι σοβαρότατες και η κάλυψή τους με 250 ευρώ την MWh και με 30 ευρώ στο φυσικό αέριο ανά θερμική MWh προκαλεί μάλλον ανησυχία και αγωνία στη βιομηχανική παραγωγή τονίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός σε υπόμνημα προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα ως αντίδραση στις παρεμβάσεις με προσφερόμενες τις λύσεις των  επιδοτήσεων στο όλο πρόβλημα.

Ο κ. Μαθιός υπενθυμίζει, στην συγκεκριμένη παρέμβαση του ΣΒΑΠ, ότι η στήριξη στη βιομηχανία ξεκίνησε πράγματι στις αρχές του χρόνου αλλά το πρόβλημα και οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης χρονολογούνται από το τελευταίο 4μηνο (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος του 2021) όπου  το  90% σχεδόν της βιομηχανίας ήλθε αντιμέτωπο με αυξήσεις πάνω από 40% στα τιμολόγια ρεύματος με συνέπεια την διόγκωση από 20% έως 40% το κόστος παραγωγής για περισσότερες από 1 στις 5 επιχειρήσεις. Η κατάσταση δε αυτή, προσθέτει ο κ. Μαθιός, δυσχεραίνει ακόμη και τις αποφάσεις της βιομηχανίας, τις  συνδεδεμένες παραγωγικά με το φυσικό αέριο, να προγραμματίσουν νέες δράσεις ή εξαγωγές πράγμα που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις, με κατάληξη την συρρίκνωση της σημερινής δυναμικότητάς τους.   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!