Ψεκασμοί κουνουπιών στον Πεντάλοφο και σύσταση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν συγκεκριμένες ώρες

 


Επίγειοι ψεκασμοί για κουνούπια την Τετάρτη στον Πεντάλοφο - Συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν συγκεκριμένες ώρεςΑπό τον Δήμο Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό πως από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022, στις 11 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου, επίγεια ακμαιοκτονία με την μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από τον ανάδοχο του έργου παρουσία αρμοδίων υπαλλήλων της ΠΚΜ.

Για προληπτικούς λόγους συνιστάται πολίτες και ζώα να μην κυκλοφορούν καθόλη την διάρκεια των ψεκασμών στην περιοχή. Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο της Κοινότητας Πενταλόφου στις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, οι πολίτες συνιστάται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λπ.) να κρατήσουν το εσωτερικών των κατοικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μην είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια). Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης, αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!