Μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών & τουριστών στη Θάσο — Aναμένεται σύντομα υπό έλεγχο

 


Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στη Θάσο, με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν συνεχώς προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν έμφαση στο μέτωπο της Ποταμιάς και της Σκάλας Ποταμιάς, όπου υπήρξαν οι μεγάλες αναζωπυρώσεις, ενώ εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα ελεγχθεί.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των εθελοντών αλλά και τουριστών του νησιού. Συγκινητική, επίσης, η υποστήριξη κατοίκων και επαγγελματιών που τροφοδοτούν με νερά και τρόφιμα όσους επιχειρούν στην πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι μόλις ένα εικοσιτετράωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα, αναζωπυρώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο στη Σκάλα Ποταμιάς. Τα εναέρια μέσα επανήλθαν με το πρώτο φως της ημέρας, καθώς υπήρξε νέα αναζωπύρωση.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο νησί.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

Ευτύχημα είναι ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η φωτιά κινείται στην κορυφογραμμή, στα όρια με την καμένη περιοχή.

πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!