Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (ΕΣΠΑ)

 


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (ΕΣΠΑ)

♦ Τις περισσότερες πιστοποιημένες θέσεις (4.850) πανελληνίως εξασφάλισε και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των γονέων
♦ Στο πλευρό των γονέων τα στελέχη της Κοινωνικής Πολιτικής για υποστήριξη και βοήθεια στην ασφαλή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης  
♦ Σίμος Δανιηλίδης: Οι πρότυπες προσχολικές δομές και τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Σε θέση… μάχης βρήκε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών η ανακοίνωση της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης» (πρώην «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»), μέσω της χορήγησης voucher στους γονείς, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να καλεί τους γονείς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα που τους παρέχεται.
Για μια ακόμη χρονιά, κινούμενος έγκαιρα όλο το προηγούμενο διάστημα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε και για τη φετινή περίοδο 1.182  πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια στους συνολικά 15 Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, με 3.568 δωρεάν θέσεις στα ΚΔΑΠ και 100 θέσεις στα ΚΔΑΠμεΑ, που το σύνολό τους (4.850 θέσεις) διατηρεί τον δήμο σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από σήμερα, Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, στις 2 μ.μ., και θα γίνεται έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 23:59΄, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).
Ήδη, τα εξειδικευμένα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή και είναι έτοιμα από σήμερα να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς στην ασφαλή συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους. Η βοήθεια αυτή παρέχεται καθημερινά από τις    9 π.μ.-8 μ.μ., κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής της αίτησης για την απόκτηση voucher, και συγκριμένα:
• Στη Δημοτική Ενότητα Συκεών:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές (δίπλα στο ΚΕΠ)  
Τηλ.: 2313.313183
• Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη  
Τηλ.: 2310.639664
• Στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων:
Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων
Μικράς Ασίας 32, Πεύκα
Τηλ.: 2310.674653  

Πρότυπες δομές
«Για μια ακόμη φορά ο δήμος μας είναι έτοιμος να σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους γονείς και στις οικογένειες, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά τους τις καλύτερες προϋποθέσεις προσχολικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης-ανάπτυξης δεξιοτήτων», τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους γονείς «και αυτή τη χρονιά να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου τα παιδιά τους να ενταχθούν στις προσχολικές μας δομές, αλλά και να συμμετάσχουν δωρεάν στα ολοκληρωμένα προγράμματα των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου μας».
Όπως επισημαίνει, «πρωτοποριακοί σχεδιασμοί, λειτουργικοί χώροι, σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες, πρότυπες δημοτικές δομές υψηλών προδιαγραφών, στελεχωμένες με εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη, περιμένουν να υποδεχθούν με αγάπη και ενδιαφέρον τους μικρούς μας φίλους στα τμήματα των  προσχολικών δομών του δήμου, που διαρκώς αναβαθμίζονται και εξοπλίζονται, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τον πήχη της ποιότητας των υπηρεσιών όλο και ψηλότερα». Παράλληλα τονίζει ότι «διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης, ιατρικής παρακολούθησης και ιατροκοινωνικής φροντίδας, πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, αλλά και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφαλείας στα παιδιά μας, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι γονείς, χάρη στο διευρυμένο ωράριο και τη διευρυμένη περίοδο λειτουργίας που προσφέρονται».
«Όλα αυτά αποτελούν τα στοιχεία που καταξίωσαν τις δομές του δήμου στη συνείδηση των γονέων, που γνωρίζουν ότι οι δημοτικές δομές όχι μόνο δεν υστερούν σε τίποτα απέναντι στις πιο ακριβές ιδιωτικές δομές, αλλά υπερτερούν σε όλα! Έτσι, χαιρόμαστε που ως γονείς εμπιστεύεστε τις δομές και τα προγράμματα του δήμου μας, και σας ευχαριστούμε για αυτό», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Δικαιούχοι και δικαιολογητικά
Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι δύο γονείς (ένας από τους δύο), ανεξαιρέτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι), με απαραίτητη προϋπόθεση την υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2021. Τα εισοδηματικά κριτήρια, δε, είναι τα εξής:
• 27.000 € για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά,
• 30.000 € για οικογένειες που έχουν τρία παιδιά,
• 33.000 € για οικογένειες που έχουν τέσσερα παιδιά και
• 6.000 € για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.
Ειδικά για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι έως 33.000 € για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά, έως 36.000 € για οικογένειες που έχουν έως τρία παιδιά, έως 39.000 € για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και έως 42.000 € για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr και για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET του αιτούντα/αιτούσας και του ή της συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.
Εφόσον δεν μπορούν να διασταυρωθούν κάποια στοιχεία χρειάζεται να επισυναφθούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (βλ. αναλυτικά στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ στο  www.eetaa.gr, ή τηλεφωνικά στα σημεία υποστήριξης του δήμου Νεάπολης-Συκεών).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
1. ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών: 16.8.2022
(Οι αιτούντες/-σες θα μπορούν να δουν την κατάσταση της αίτησής τους σε ειδική εφαρμογή η οποία θα απαιτεί κωδικούς taxisnet)
2. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: 17-19.8.2022
(Βοήθεια στην υποβολή ενστάσεων: Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές, δίπλα στο ΚΕΠ) – Τηλ.: 2313.313183 // Ώρες: 9 π.μ.-8 μ.μ.
3. ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 23.8.2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!