Ελλείψεις μέχρι και στα παγάκια έχουν προκαλέσει στην Ισπανία ο καύσωνας και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια.


Ελλείψεις μέχρι και στα παγάκια έχουν προκαλέσει στην Ισπανία ο καύσωνας και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια.

Ως εκ τούτου, τα σούπερ μάρκετ επιβάλλουν περιορισμούς στις ποσότητες που μπορεί να αγοράσει κάθε πελάτης και τα μπαρ δεν έχουν πλέον απόθεμα σε παγάκια για τα ποτά που σερβίρουν.

Στις αρχές του 2022, οι παγοποιοί περιόρισαν την παραγωγή τους εν μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αβεβαιότητας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για τα επίπεδα της ζήτησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ωστόσο, με τον τουρισμό να έχει ανακάμψει, φτάνοντας σε επίπεδα προ του covid-19, και το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα από τα πιο ζεστά στην ιστορία της χώρας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη διανομή πάγου αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας εκτόξευσαν τη ζήτηση.

Σε ούκ ολίγα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αντικρίζουν άδειους καταψύκτες εκεί όπου περίμεναν να βρουν σακούλες με παγάκια. Οι πιο πολλοί αναγκάζονται σε πρατήρια καυσίμων και συνοικιακά παντοπωλεία, αναζητώντας προμήθειες.

πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!