Ιταλός που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, την ευλογιά των πιθήκων και τον HIV είναι... καλά στην υγεία του

 




Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection


Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Ιταλός διαγνώστηκε ταυτόχονα με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων, αλλά τα ξεπέρασε όλα.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection.

Όπως δήλωσε ο 36χρονος, καθώς βρισκόταν - τον περασμένο Ιούνιο - σε διακοπές στην Ισπανία είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες χωρίς προφυλακτικό.

Εκεί, ανέπτυξε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, πονόλαιμο, κούραση και πονοκέφαλο. Τότε το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού βγήκε θετικό.


Στη συνέχεια ωστόσο εμφανίστηκε εξάνθημα στο αριστερό του χέρι, όμοιο με το σύμπτωμα της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ τις επόμενες ημέρες τα εξανθήματα επεκτάθηκαν σε όλο το σώμα. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε και κατά τις αιματολογικές εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός και στον ιό HIV.

Ωστόσο, ο 36χρονος ανάρρωσε πολύ γρήγορα, ενώ εξαφανίστηκαν και τα εξανθήματα.

Το άρθρο για τη σπάνια αυτή περίπτωση ασθενή στο επιστημονικό περιοδικό καταλήγει ότι οι γιατροί θα πρέπει να προσέχουν για τυχόν συνύπαρξη των συμπτωμάτων των δύο ασθενειών -covid-19 και ασθένεια των πιθήκων- καθώς και να λαμβάνουν το ιστορικό των «σεξουαλικών συνηθειών» και των πρόσφατων ταξιδιών των ασθενών.

Εάν κάποιος είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, συνιστάται ο έλεγχος για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται.

πηγή protothema.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!