Μητσοτάκης στον πρόεδρο της UEFA: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να λύσουμε τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι είναι αντίθετη με τη συγκρότηση της κλειστής ευρωπαϊκής Super League από τους ισχυρούς του αθλήματος

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» προκειμένου να λύσει τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τον οποίο συζήτησε για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το δημοφιλέστερο άθλημα.

Ο κ. Τσέφεριν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από ορισμένους μεγάλους συλλόγους και ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Τσέφεριν ότι η Ελλάδα «ξεκάθαρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα». Σημείωσε επίσης ότι «στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει».

«Έχουμε τη στήριξή σας, έχουμε τον σωστό προσανατολισμό και την καθοδήγηση και θα τα καταφέρουμε», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!